Računalništvo, telefonija
Telefonija
01.08.2024 17:00

Deli z drugimi:

Share

Knox dnevniki: Zagotovite, da podatki, ki jih delite, ostanejo zasebni

Napredne metode, ki jih Galaxy uporablja za zagotavljanje varnosti vaših podatkov z zasebnim deljenjem in izboljšano zaščito podatkov

Vedno pogostejši so pomisleki glede vdora v zasebnost in izgube lastništva podatkov. Ker se tehnologija vse bolj uveljavlja v našem vsakdanjem življenju, naša komunikacija vse pogosteje poteka prek spleta, kar pogosto pomeni izmenjavo občutljivih in zasebnih informacij prek interneta.

Težko je najti pravi način, kako to storiti. Morda imate na primer pomisleke glede varnosti platform za sporočanje tretjih oseb. Ali pa vas skrbi, da bi lahko v primeru napada na strežnik ali izgube telefona izgubili ali ogrozili svoje zasebne informacije in podatke. Pri povezovanju z drugo napravo vas lahko skrbi tudi, kdo lahko vidi vaše podatke in kako jih zaščititi.

V podjetju Samsung smo pomislili na vse to in si zadali nalogo, da vas zaščitimo, tako da lahko svoje podatke varno in udobno delite z vsemi, ki jih izberete.

Zasebna delitev s funkcijo Quick Share

Ste se že kdaj znašli v takšni situaciji? Želite deliti slike svojega novorojenčka ali videoposnetek z nedavnih počitnic, vendar ne želite tvegati, da bi se na kakršen koli način znašle na spletu ali bile vidne komu drugemu, kot ste jih želeli.

Samsung Galaxy ima vgrajeno rešitev za to težavo: Zasebna delitev s Quick Share, funkcijo za deljenje datotek, ki ohranja zasebnost in vam omogoča, da svoje podatke mirno delite.

Z zasebno delitvijo so podatki v vaši lasti. Zagotovite lahko, da lahko datoteke, ki jih pošljete, odprejo samo določeni prejemniki – nihče drug. Prav tako lahko za podatke določite dovoljenja in datume izteka veljavnosti, tako da jih je mogoče pregledovati le omejen čas. Poleg tega lahko omogočite dostop samo za branje brez možnosti ponovne souporabe, prekličete dostop do podatkov, kadar koli želite, omejite ustvarjanje zaslonskih slik in preverite, kdaj je prejemnik prejel in odprl datoteko.

Zasebna delitev omogoča varno in preprosto deljenje vsebine, hkrati pa lahko delite do 20 datotek s skupno velikostjo do 200 MB.[1] Seveda so vse vaše datoteke ob souporabi varne in v celoti šifrirane, za kar poskrbi tehnologija šifriranja, ki temelji na veriženju podatkovnih blokov.

Če želite uporabiti Zasebno deljenje, izberite datoteko, ki jo želite poslati, in tapnite ikono Quick Share. Tapnite Hitra skupna raba in nato tri pike za več možnosti v zgornjem desnem kotu. Nato izberite možnost Vklopi Zasebno deljenje. Ko je sporočilo poslano, lahko preverite, kaj ste poslali, in spremenite datum izteka veljavnosti ali prekličete dovoljenja za skupno rabo.

▲ Izberite datoteko > Quick Share > Tri pike (več možnosti) > Vklopite Zasebno deljenje

Ni več skrbi, da bi napačno shranili zasebno fotografijo ali datoteko ali da bi vaši podatki prišli v napačne roke. Z zasebnim deljenjem Quick Share imate nadzor nad svojimi podatki in nad tem, s kom jih želite deliti, z vpogledom v stanje skupne rabe datotek na vsakem koraku.

Izboljšana zaščita podatkov s šifriranjem od začetka do konca

Tu je trenutek, ki bi vsakogar spravil v paniko. Prejmete obvestilo, da je na spletnem mestu, ki ste ga obiskali, nekaj narobe in da je bil ogrožen strežnik, v katerem so shranjeni občutljivi podatki o vašem računu.

Nihče ne želi, da bi njegovi podatki pricurljali v javnost. Z Izboljšano zaščito podatkov v Galaxy ste lahko prepričani, da so vaši podatki v Samsung Cloud (oblaku) varni.

Izboljšana zaščita podatkov od telefonov serije Galaxy S24 naprej zagotavlja dodatno zaščito naprav Galaxy, ko sinhronizirate ali varnostno kopirate podatke s storitvijo Samsung Cloud.[2] Ta funkcija zmanjšuje izgubo podatkov s šifriranjem od konca do konca (E2EE), ki zagotavlja, da se podatki lahko šifrirajo ali dešifrirajo samo v vaši napravi in jih ne more videti nihče razen vas. Z drugimi besedami, lahko se povežete z drugimi napravami, pri tem pa ostanete varni, vaši podatki pa bodo na varnem tudi v primeru ogrožanja strežnika ali kraje podatkov o računu.

Ko aktivirate Izboljšano zaščito podatkov, boste pozvani, da zapišete kodo za obnovitev, s katero lahko preprečite izgubo podatkov v primeru izgube naprave.

Če želite uporabljati Izboljšano zaščito podatkov, odprite aplikacijo Samsung Cloud, tapnite tri pike za več možnosti, izberite Nastavitve in nato Izboljšana zaščita podatkov. Tu lahko izberete šifriranje varnostne kopije ali sinhroniziranih podatkov. Če želite najti to funkcijo, lahko tudi odprete Nastavitve naprave in odprete možnost Varnost in zasebnost.

▲ Samsung Cloud > Tri pike (več možnosti) > Nastavitve > Izboljšana zaščita podatkov

▲ Nastavitve > Varnost in zasebnost > Več varnostnih nastavitev > Izboljšana zaščita podatkov

Šifrirani podatki so dostopni samo v napravah, ki uporabljajo funkcijo Izboljšane zaščite podatkov, in do njih ne more dostopati nihče drug, vključno s podjetjem Samsung.

Vemo, da želijo naši uporabniki varno uživati v življenju z zavestjo, da so njihove naprave in podatki zaščiteni. Galaxy vam omogoča prav to, tako da lahko varno hodite na pot z zavedanjem, da vam krijemo hrbet.


[1] Zasebna delitev je podprta med napravami Galaxy z operacijskim sistemom Android OS 10 (Q OS) ali novejšim in uporabniškim vmesnikom One UI 2.1 ali novejšim. Naenkrat lahko prenesete največ 20 datotek in 200 MB. Vrste datotek, ki jih je mogoče deliti, vključujejo slike (.jpg, .jpeg, .png, .gif, .bmp, .webp, .heic, .dng), videoposnetke  (.webm, .mp4, .3gp, .3g2, .mkv), zvok (.mp3, .wav, .ogg, .m4a) in dokumente (.txt, .pdf).

[2] Razpoložljivost in podpora Izboljšane zaščite podatkov se lahko razlikujeta glede na model naprave in operacijski sistem.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več