Operacijski sistemi
29.07.2024 11:44

Deli z drugimi:

Share

Kako najlažje zaobiti omejitve operacijskega sistema Windows 11?

Če še vedno uporabljate Windows 10, imate možnost, da ga posodobite na novejši Windows 11 tudi v primeru, če vaša strojna oprema ni povsem skladna s strojnimi zahtevami.

Podjetje Microsoft se vse bolj osredotoča na razvoj novega operacijskega sistema Windows. Kljub temu je zdajšnji Windows 11 še vedno deležen številnih izboljšav. Nova različica operacijskega sistema namreč prinaša prenovljeno obliko in v središče postavlja uporabnika ter njegovo vsebino. Zato ne preseneča, da Windows 11 postaja vse bolj priljubljen.

Glede na statistične podatke podjetja StatCounter, novi operacijski sistem trenutno po vsem svetu uporablja 30 odstotkov uporabnikov. To v praksi pomeni, da se je številno uporabnikov znatno povečalo, in sicer na račun manjše priljubljenosti operacijskega sistema Windows 10. Kljub temu ga še vedno uporablja 66 odstotkov uporabnikov širom sveta.

Če tudi vi še vedno uporabljate zastareli operacijski sistem Windows 10, imate možnost, da ga posodobite na novejši Windows 11 tudi v primeru, če vaša strojna oprema ni povsem skladna s strojnimi zahtevami. Za to pa boste potrebovali le programsko opremo, imenovano Rufus. Ta je na voljo za prenos na spletni povezavi https://rufus.ie/en/.

Postopek namestitve operacijskega sistema Windows 11 na (nezdružljiv) osebni računalnik je zelo preprost. Najprej prenesite sliko operacijskega sistema Windows 11, in sicer prek spletne povezave https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows11. Nato prenesite programsko opremo Rufus (https://rufus.ie/en/) in jo zaženite. S klikom na gum »SELECT« izberite sliko operacijskega sistema Windows 11, ki ste jo predhodno prenesli na računalnik.

Ko boste pritisnili na gumb »START«, se vam bo prikazalo okno, kjer boste lahko odstranili omejitve operacijskega sistema Windows 11 (prva možnost). Nato izbiro potrdite s klikom na gumb »OK«. Ko je slika operacijskega sistema Windows 11 prenesena na pomnilniški ključek USB, boste lahko pričeli z namestitvijo operacijskega sistema Windows 11. Celoten postopek ni pretirano težak, a kljub temu boste za uspešno opravilo vseeno potrebovali malček računalniškega znanja. Lahko pa preprosto sledite navodilom, ki so prikazani na spodnjem videoposnetu oziroma na povezavi https://youtu.be/NSRCZEKDMK8.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Windows 11

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18