Računalništvo, telefonija
Tiskalniki in skenerji
Poslovne rešitve
Varnost
23.07.2024 08:14

Deli z drugimi:

Share

Varovanje integritete podatkov

V sodobnem pisarniškem okolju, kjer se pretok poslovnih informacij izvaja praktično 24/7, je varnost informacij/podatkov glavna skrb za vsako podjetje.

Konica Minolta, nosilec trendov v pisarniški tehnologiji, daje izreden poudarek na utrjevanje varnostnih funkcij svojih multifunkcijskih tiskalnikov bizhub i-Serije. Poleg izjemne funkcionalnosti, uporabnosti in kvalitete tiskanja, nova bizhub i-Serija vključuje niz naprednih varnostnih ukrepov, ki zagotavljajo zaupnost, integriteto in razpoložljivost vaših občutljivih podatkov, ter tako spodbujajo varno uporabniško izkušnjo.

Šifriranje in avtentikacijski protokoli

V jedru Konica Minolta varnostne strategije ležijo robustni šifrirni in avtentikacijski protokoli. Multifunkcijski tiskalniki nove bizhub i-Serije uporabljajo standardne šifrirne algoritme, ki varujejo podatke tako v mirovanju kot med prenosom. Poleg tega napredni mehanizmi avtentikacije, kot so biometrično prepoznavanje in avtentikacija s pametno kartico, omejujejo dostop samo na pooblaščene osebe in hkrati preprečujejo nepooblaščenim uporabnikom dostop do občutljivih dokumentov ali funkcij.

Varno tiskanje in sprostitev

Z razmnoževanjem omrežno povezanih naprav je tveganje nepooblaščenega dostopa do natisnjenih dokumentov pereča težava. Konica Minolta obravnava to težavo s funkcijami varnega tiskanja in sprostitve, vgrajenimi v novo bizhub i-Serijo. Uporabniki lahko varno pošljejo tiskalna opravila na napravo in jih sprostijo šele po avtentikaciji, s čimer zmanjšajo tveganje, da bi dokumenti padli v napačne roke. Ta funkcija je še posebej koristna v deljenih pisarniških okoljih, kjer je zaupnost ključnega pomena.

Brisanje podatkov in šifriranje trdega diska

Ostanki podatkov na trdih diskih predstavljajo pomembno varnostno tveganje, še posebej v okoljih, kjer so multifunkcijski tiskalniki izpostavljeni pogosti uporabi in zamenjavi. Da bi zmanjšali to tveganje, nova bizhub i-Serija uporablja tehnike brisanja podatkov in šifriranja trdega diska. Funkcionalnost brisanja podatkov z njihovim prekrivanjem z naključnimi vzorci podatkov zagotavlja, da izbrisanih datotek ni mogoče obnoviti, medtem ko šifriranje trdega diska ščiti podatke, shranjene na trdem disku naprave, tako da v primeru kraje ali nepooblaščenega dostopa, do podatkov ni mogoče dostopati.

Varnostni ukrepi omrežja

V času, ki je zaznamovan s kibernetskimi grožnjami in kršitvami varnosti podatkov, je varovanje omrežne infrastrukture nujno. Multifunkcijski tiskalniki nove bizhub i-Serije se ponašajo z nizom varnostnih omrežnih ukrepov za zaščito pred zunanjimi grožnjami. Ti vključujejo zaščito požarnega zidu, sisteme za zaznavanje vdorov in sposobnosti segmentacije omrežja. Poleg tega nova bizhub i-Serija podpira varne omrežne protokole, kot so HTTPS in IPsec, kar zagotavljajo varno komunikacijo med multifunkcijskimi tiskalniki in drugimi omrežnimi napravami.

Skladnost in certifikati

Poleg uveljavljanja robustnih varnostnih ukrepov, Konica Minolta multifunkcijski tiskalniki nove bizhub i-Serije sledijo industrijskim standardom in posedujejo certifikate za potrditev svojega varnostnega statusa. Na primer, certifikati vključujejo ISO 27001 za upravljanje informacijske varnosti in skupne kriterije za ocenjevanje varnostnih funkcij. S pridobitvijo takšnih certifikatov Konica Minolta dokazuje svojo zavezanost k vzdrževanju najvišjih standardov varnosti in skladnosti ter uporabnikom zagotavlja največjo zaščito njihovih zaupnih informacij.

Trdnjava varnosti

V obdobju neprekinjene digitalne transformacije in nenehno spreminjajočih se varnostnih groženj, multifunkcijski tiskalniki nove bizhub i-Serije stojijo kot trdnjava varnosti v modernem pisarniškem okolju. Z integracijo naprednega šifriranja, avtentikacije in mehanizmov zaščite podatkov nova bizhub i-Serija zagotavlja integriteto in zaupnost občutljivih informacij. Ne glede na to, ali gre za deljeni pisarniški prostor ali oddaljeno delovno okolje, robustne varnostne funkcije omogočajo uporabnikom, da izkoristijo polni potencial pisarniške tehnologije ne, da bi ogrozili varnost podatkov.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Podjetje Prolon v Šmarju pri Jelšah je najbolj poznan s trgovino in poslovalnico Telekoma, a to še zdaleč ni njihov edini projekt. Že tri leta uspešno vodijo grafični studio ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več