Slika, tv, avdio
Življenjski slog
Triki in nasveti
18.07.2024 08:14
Posodobljeno 3 ure nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Test JBL PartyBox Club 120: ste pripravljeni na zabavo?

Na kakršnikoli večji zabavi, v ogromnem notranjem prostoru ali na zunanji površini, bo »party zvočnik« JBL PartyBox Club 120 odlično opravil svojo nalogo.

S svojimi dobrimi 11 kilogrami ta prenosni party zvočnik ni prenosen v tistem pomenu besede, ko ga lahko vržete v torbo in z njim potujete naokoli, je pa vseeno zapakiran v kompaktno obliko in ga zlahka primete za namenski ročaj (ki se zloži v ohišje in ga dvignete, ko ga potrebujete), položite v prtljažni prostor avtomobila in ga odpeljete kamorkoli ter tam priredite bučno zabavo. Prav tako ga boste zlahka nesli k sosedu ali ga prenesli na teraso in nato pospravili v omaro, ko ga ne boste potrebovali. Na spodnji strani nima kolesc, kar bo morda kak uporabnik pogrešal, a zložljiv ročaj na vrhu bo v večini primerov zadoščal za »premikanje sem in tja«.

Rokovanje z njim je že na prvi dotik priročno, izdelava kakovostna.

JBL PartyBox Club 120: in zabava se lahko prične

Z močjo 160 W bo Bluetooth zvočnik JBL PartyBox Club 120 preglasil veliko večino zvočnikov – tudi v party kategoriji.

Preden se ga zares lotite, si v Trgovini Play snemite namensko aplikacijo JBL PartyBox (mimogrede, nanjo vas opozori tudi aplikacija JBL, če ste jo morda uporabljali za kak drug zvočnik te blagovne znamke). Že na samem zvočniku so fizični gumbi za različne efekte, ki jih lahko uporabite med skladbami (glas Let’s party, nekakšen všeček …), v aplikaciji pa je razdelek Effect Lab z glasno trobljo, aplavzom, žvižgi in tremi DJ efekti, pa še dodatnimi Echo, Repeater, Filter in vokalnimi dodatki, kot so vokali Let’s go; Everybody, put your hands in the air; Hey, hey, hey … Poigravali se boste lahko do onemoglosti. Preden sprožite prvega, preverite glasnost zvočnika. Mi smo ga imeli zelo naglas in kar konkretno odskočili ob predvajanju.

Poleg tega se lahko igrate z barvami in efekti osvetlitve zvočnika, ki se dinamično prilagodijo ritmu glasbe, glasnosti … Na voljo je seveda tudi Equalizer za zvok.

Ob vklopu zvočnika in vstopu v aplikacijo nas je malo zaneslo, saj je možnosti toliko, da smo se kar nekaj časa ustavili pri vseh teh funkcijah.

En aplavz za enostavno odstranljivo baterijo

Poglejmo še sam zvočnik. Zagotovo je pomembno dejstvo, da ima na hrbtni strani odstranljivo baterijo, ki mu zagotavlja 12 ur predvajanja (seveda odvisno od načina uporabe). Baterija je enostavno odstranljiva (brez orodja!) in če kupite dodatno, lahko zagotovite 24-urno zabavo brez prekinitev. Prav tako je zanimivo, da 10 minut polnjenja omogoči približno dodatnih 80 minut predvajanja.

Zvočnik lahko po potrebi združite z dodatnimi zvočnikom Club 120 in pridobite dodaten stereo učinek. Resnici na ljubo bosta dva za običajnega uporabnika potrebna v zelo redkih primerih.

V tem razredu z njim ne morete zgrešiti

Kljub temu, da zvočnik ni majhen, lahko rečemo, da je za razred zvočnikov, namenjenih zabavam, kompakten. Zvok je uravnotežen in tako basi kot visoki toni so jasno izraženi, o moči oziroma glasnosti pa ne gre izgubljati besed. Vokal se ne izgubi niti, kadar z basi malce pretiravamo. JBL PartyBox Club 120 je zagotovo eden boljših v tem razredu.

Če se vam zdijo majhni zvočniki prešibki, ne želite pa velikih in najzmogljivejših možnih profesionalnih zvočnikov, je JBL PartyBox Club 120 prava izbira za zabave.

Do neke vrste minimalističen dizajn

Zvočnik ima malo gumbov in precej priključkov. Na zgornji strani najdemo gumb za zamenjavo osvetljave in gumb »Play«, ki je vrtljiv, da lahko z njim upravljamo tudi glasnost. Med njima je gumb za vklop in izklop zvočnika. Poleg so še gumbi za Bluetooth, Auracast za povezavo z drugimi zvočniki in “Bass Boost”. Potem pa so tu že omenjeni efekti.

To ni samo party zvočnik, je tudi karaoke zvočnik in zasilni oječevalnik

Od vrhnje se preselimo na zadnjo stran, ki je bogata s priključki. Od spodaj navzgor si sledijo priključek za polnjenje baterije in luknja nizkotonca, nekje na sredini je nameščena odstranljiva baterija, na vrhu pa najdemo kup priključkov. Vse je zaščiteno pred morebitnim soočenjem z vodo oziroma tekočino (zvočnik je zaščiten po standardu IPX4). Med priključki so USB-A, AUX IN, pa dva vhoda za dva ločena mikrofona, katerima lahko z vrtljivima gumboma določamo tudi jakost. V enega od teh priključkov lahko priključimo tudi električno kitaro. Zvočnik je prava zakladnica zabave. Iz party zvočnika se torej lahko prelevi v karaoke zvočnik ali oječavalnik za kitaro.

Party zvočnik ni moj stil zvočnika. Ne potrebujem tako močnega zvočnika, dnevi prirejanja bučnih zabav, ko bi mi prišel še kako prav, pa so tudi minili. A če potrebujete glasen zvočnik z vrsto različnih možnosti, osvetljavo in vsem, kar naredi zabavo boljšo, je JBL PartyBox Club 120 pripravljen, da vas preseneti.

JBL Slovenija lahko spremljate na njihovem Instagram profilu.


Preberite tudi:

Test JBL Xtreme 4: konkreten, a še vedno kompakten prenosni zvočnik

Še en zvočnik na testni mizi. Tokrat JBL Flip 6

Na testu Bluetooth zvočnik JBL Charge 5 – zanesljiv, melodičen in prenosljiv

Test JBL Go 4: majhen zvočnik z velikim srcem


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem JBL.
Vas zanima več iz te teme?
Bluetooth zvočniki


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več