Slika, tv, avdio
Računalništvo, telefonija
Hi-fi sistemi
Telefonija
Življenjski slog
Triki in nasveti
03.07.2024 13:00

Deli z drugimi:

Share

Še en zvočnik na testni mizi. Tokrat JBL Flip 6

V zadnjih nekaj tednih sem se naposlušal glasbe. Dobil sem kar nekaj JBL zvočnikov, od tistih najbolj kompaktnih do ogromnega party zvočnika.
Kako se je odrezal JBL Flip 6?
Kako se je odrezal JBL Flip 6?

Prejšnjič sem večinoma hvalil zvočnik JBL Charge 5, tokrat sem se lotil malenkost bolj kompaktnega JBL Flip 6. Kaj mu manjka, kaj ga naredi izvrstnega?

PrednostiSlabosti
Dober zvokGlasnost bi lahko bila višja
Robustna in mična zasnovaBasi manj izraziti
Ocena IP67Ni mikrofona
Enostavna uporabaStereo zvok le v povezavi z drugim zvočnikom
Izredno prenosljivNi kabelskega priključka

JBL Flip 6 – za dobrih 100 € zelo dober

Vsake oči imajo svojega malarja in JBL je za malarje pripravil šest različnih barv. Meni se izredno dopade modra različica, čeprav na slikah tudi siva in bela delujeta zelo privlačno. Še bolj privlačna pa je cena, okoli 130 € v Big Bangu. To je čisto po mojem okusu in verjamem, da je tudi za veliko večino to neka spodobna meja za nakup zvočnika. Še posebej, če za njem stoji takšno podjetje, kot je JBL, od katerega smo vajeni, da dostavi kakovostne izdelke.

Ne bom se razpisal o njegovi obliki, ker je povsem klasična oziroma zelo podobna zvočniku JBL Charge 5, kjer lahko preberete več, kaj mi je na obliki všeč. Kar bi pohvalil je, da se barva logotipa vedno prilega barvi zvočnika in ta dodatna rdeča obroba lepo dopolni celoten videz. Dodatno bi pohvalil še oceno IP67, ki je nekaj novega v tej seriji (prej IPX7), in zvočniku doda občutek, da mu narava res ne more priti do živega. Preživel naj bi tudi potop v slano vodo, kar pa nisem želel preizkusiti.

Če se bo kje zalomilo, se bo na priloženi vrvici za lažjo nošnjo. Ne zato, ker bi bila izdelana iz poceni materialov, ampak, ker pričakujem, da bo vedno v uporabi in po letu ali dve rabe lahko pride do cefranja. Na srečo samo odvežemo vozel in jo zamenjamo za novo. Mogoče malce pogrešam gumijasto podlogo, ki uspešno na mesto zasidra JBL Charge 5, vendar se večinoma izkaže tudi osamljena gumijasta nogica.

Povezuje se prek Bluetootha, na voljo je JBL aplikacija za stereo povezovanje in še osnovni izenačevalnik, enako kot pri JBL Charge 5. Aplikacije pravzaprav niti ne potrebuješ, vsi potrebni gumbi so na zvočniku. Tudi tukaj pogrešam zgolj gumb za vrnitev na prejšnjo skladbo.

Polni se prek priključka USB-C, oglaševana avtonomije je 12 ur, v mojem primeru sem pri nekje 60-70 % glasnosti dosegel do 7 ur, kar je vseeno zadosti za cel dan pohajkovanja, ležanja na plaži ali terasi. Wi-Fi povezovanje ni mogoče, prav tako ni kabelskega priključka. Polni se približno dve uri.

Ni najbolj glasen, kakovost zvoka pa vseeno na visokem nivoju

Ker je manjši, ne more napeti pljuča do te mere kot njegovi večji sovrstniki. Zaradi tega sem ga moral tudi uporabljati pri nekoliko večji glasnosti, kar je vodilo v hitrejšo porabo baterije. Za manjše prostore to ni težava, če pa boste želeli napolniti večji prostor, tukaj pa se lahko pojavi težava. Pozna se tudi, da nizkotonca ne moreta preseči svojih omejitev in so nizki toni manj izraziti. Zame nič motečega, avdiofili pa se z mano ne bi strinjali.

Na splošno so mi bili skoraj vsi žanri zelo lepo predvajani na zvočniku. Označil bi ga kot deklica za vse, ni pa mojster na nobenem področju. Zvočna kulisa je na splošno lepo uravnotežena, instrumenti so z izjemo pri najvišji glasnosti vedno prepoznavni, podobno tudi pri vokalih, kjer pri višjih glasnostih lahko pride do manjšega popačenja.

Poveže se lahko z dvema dodatnima JBL zvočnikoma za stereo zvok ali pa za trenutke, ko morate pokriti večji prostor. Testiral sem ga z JBL Charge 5 in čeprav mi je všeč njuna naveza, je vsaj pri moji rabi ne bi izkoristil v celoti. Če radi organizirate zabave in imate omejen proračun, potem to pride v poštev. Za kaj bolj resnega pa priporočam namenski zvočnik za zabave.

Poleg dobrega zvoka je njegova glavna prednost prenosljivost. Tako je majhen, da vas lahko spremlja povsod, robustna zasnova pa vas bo pomirila, da dež, prah in ostali tujki ne bodo vplivali na njegov zvok in delovanje.

JBL Flip 6 – za manjše žurke in dogodivščine

Če iščete razmeroma poceni zvočnik, ki bi lahko popestril vaš popoldan, zabave, kampiranje … lahko brez zadržkov priporočam JBL Flip 6. Dober zvok, robustna in lepa oblika, solidna baterija, to so dovolj dobri razlogi za nakup.

Če iščete še bolj kompaktni zvočnik, si oglejte JBL Go 4, za bolj prodoren zvok pa JBL Charge 5.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več