Varnost
12.07.2024 07:02

Deli z drugimi:

Share

Zakaj so pametne ključavnice Nuki prava izbira za odpiranje vaših vrat?

Pogovor o izkušnjah, prednostih in načrtih za širitev distribucije.

Pametne ključavnice Nuki so inovativne naprave za nadgradnjo obstoječih vrat in omogočajo odklepanje ter zaklepanje vrat preko pametnega telefona, pametne ure, čitalnika prstnih odtisov ali drugih povezanih naprav.  Zasnovane so za enostavno ter varno uporabo in ponujajo številne funkcionalnosti, ki jih tradicionalne ključavnice ne morejo.

Zakaj so pametne ključavnice Nuki nepogrešljive na tem področju smo vprašali Matjaža Križmančiča, direktorja podjetja Mave d.o.o., ki kot uradni partner podjetja Nuki pomaga pri izboru pravih rešitev za najemodajalce in posameznike, ki želijo svoja vrata nadgraditi s pametno ključavnico.

Kaj vas je pritegnilo k distribuciji pametnih ključavnic znamke Nuki?

Ko sem pred petimi leti pričel iskati primerne pametne ključavnice, ki bi nadgradile našo ponudbo, sem zasledili obetavno mlado avstrijsko podjetje Nuki, ki se je z odličnimi ocenami svojih pametnih ključavnic prebijalo v sam vrh med ponudniki tovrstnih rešitev. Njihove ključavnice so me pritegnile, ker so preproste za namestitev, intuitivne za uporabo in številni evropski varnostni certifikati so mi dali občutek, da gre za zaupanja vreden produkt, ki bi ga tudi sam uporabljal.

Ste pričeli uporabljati ključavnice tudi pri vas doma, ste imeli kakšne dvome?

Ker sem po naravi inženir in moram zadeve tudi sam preizkusiti, smo hitro pričeli uporabljati ključavnice tudi doma. Najprej me je malo skrbelo, če je odklepanje vrat s PIN kodo dovolj varna izbira in ko sem se poglobil v to zadevo, sem ugotovil, da imajo Nuki tipkovnice mehanizem, ki prepozna poskus vdora z ugibanjem kode in ustrezno zaščito. Občutek varnosti mi je še dodatno povečalo dejstvo, da je možno nastaviti, kdaj naj tipkovnica dela in kdaj ni aktivna.

Pomisleke sem imel tudi glede baterije. Skrbelo me je, da bi se baterija izpraznila in da ne bi mogel odpreti svojih vrat, ampak tudi tukaj je naredil Nuki odlično delo z mehanizmom za pravočasno obveščanje. Poleg tega, da se nivo napolnjenosti vidi ob vsakem odpiranju vrat s telefonom, imajo ključavnice odličen mehanizem za obveščanje, ko pade nivo pod 20% in s tem je izpraznitev baterije preprečena.

Pred par leti smo tipkovnico za PIN kodo zamenjali z novo nukijevo tipkovnico s čitalnikom prstnih odtisov in s tem je postalo vstopanje še enostavnejše.

Kako preprosta je namestitev Nuki ključavnic za povprečnega uporabnika?

Namestitev je izjemno preprosta in traja le nekaj minut. Uporabniki ne potrebujejo nobenih posebnih orodij ali strokovnega znanja, saj Nuki ključavnice enostavno namestijo na obstoječo ključavnico, tipkovnico za PIN kodo ali čitalnik prstnih odtisov pa se enostavno prilepi ali privijači na zunanjo stran vhoda. Komunikacija med čitalnikom in pametno ključavnico je brezžična in ni potrebe po vrtanju lukenj za dodatno napeljavo. Pri Nukiju mi je všeč dejstvo, da se zaradi namestitve ključavnice na vratih čisto nič ne pozna in če bi ključavnico demontirali, bi bilo stanje enako kot pred namestitvijo.

Zdi se mi, da je morebitna potreba po menjavi cilindra najbolj zahteven del celotnega procesa nameščanja in za dober nasvet smo vedno na razpolago.

Kako bi opisali glavne prednosti Nuki ključavnic v primerjavi z drugimi ponudniki pametnih ključavnic?

Poleg zanesljivosti in varnosti samih pametnih ključavnic je zelo pomembno, da je možno povezati ključavnice z dodatnimi moduli in sistemi, ki nam olajšajo uporabo.

Na tem področju se je Nuki zelo izkazal, saj je možno odpirati vrata tudi preko čitalnika prstnih odtisov, PIN kode, obeska s tipko, pametne ure, računalnika ter z napravami za upravljanje pametnega doma. Velika Nukijeva inovacija je tudi modul Opener, ki se poveže na domofon v stanovanju in služi za odpiranje skupnega vhoda v pritličju, Nuki Box za odpiranje vrat preko GSM omrežja ter številne možnosti za integracijo s platformami za kratkoročno oddajanje stanovanj, kot je AirBnB.

Kakšni so vaši načrti za širitev distribucije Nuki ključavnic?

Uporaba pametnih ključavnic je v porastu in menim, da je potencial za rast na tem področju ogromen. Naši načrti vključujejo povečanje prisotnosti v vseh slovenskih regijah in prizadevamo si, da bi naše pametne ključavnice postale še bolj dostopne širši populaciji.

K sodelovanju vabimo mojstre iz cele Slovenije, ki lahko s pomočjo pri nameščanju ključavnic v svojem kraju dodatno zaslužijo ter proizvajalce vrat, ki s ponudbo pametnih ključavnic sledijo trendom in svojim kupcem ponudijo več od konkurence. (P.R.)

www.mave.si


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
pametne ključavnice

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MAVE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MAVE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MAVE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več