Prenosni računalniki
Računalništvo, telefonija
03.07.2024 16:30

Deli z drugimi:

Share

Microsoft predstavlja prenosni računalnik Surface s procesorjem Snapdragon X

Microsoft je predstavil nov prenosni računalnik Surface s procesorjem Snapdragon X podjetja Qualcomm in zaslonom občutljivim na dotik. Je to novi morilec »Apple MacBook Air-a«?

Microsoft je predstavil nove prenosnike, ki se pravzaprav preprosto imenuje “Surface Laptop” ali “CoPilot+ Surface Laptop”. Ti so na voljo v dveh velikostih: s 13,8-palčnim in 15-palčnim zaslonom na dotik. Ti imajo ločljivost 2304 x 1536 ali 2496 x 1664 slikovnih pik, hitrost osveževanja na obeh napravah pa je neverjetnih 120 Hz, vključno s HDR.

Qualcommov najnovejši čip Snapdragon je center strojne opreme. Medtem ko je manjši prenosni računalnik Surface z diagonalo 13,8 palca lahko opremljen s Snapdragon X Elite ali Plus, je večja različica na voljo samo z eno močnejših od različic Elite. Kar zadeva spomin, je standardna konfiguracija 16 GB spomina.

Še posebej morate biti pozorni in pozitivno razpoloženi pri omembi podatka o življenjski dobi baterije. Ko ima 13,8-palčni Surface Laptop vzdržljivost do 20 ur, ima 15-palčna različica celo do 22 ur vzdržljivosti delovanja na bateriji. Glavni dejavnik tukaj je vzdržljivost pri predvajanju videoposnetkov. In seveda lahko ti podatki odstopajo glede na delovne pogoje.

Kar zadeva videz, lahko v trgovinah izbirate med barvami zlata, srebrna, modra in črna. Osnovni model s 13,8-palčnim zaslonom, Snapdragonom X Plus, 16 GB RAM-a in 256 GB SDD stane 1.399 evrov. Če želite Snapdragon Elite in 512 GB pomnilnika, morate odšteti 1.899 evrov. 15-palčni model stane najmanj 1.549 evrov in nato ponuja Snapdragon Elite, 16 GB RAM-a in 256 GB SSD. Če želite celoten program s še več RAM-a in prostora za shranjevanje, lahko odštejete okoli 1000 evrov več. Eden od prvih spletni trgovcev v Sloveniji, ki omogoča uvoz teh prelepih računalnikov v deželo Južno od Alp je podjetje Geri Computer d.o.o. iz Maribora, ki vodi spletni portal Notesniki.si .


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Za več informacij so vam na voljo pri GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več