Telefoni
Računalništvo, telefonija
Telefonija
02.07.2024 13:00
Posodobljeno 2 dneva nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pixel Fold 2 z izboljšano večopravilnostjo in ločljivostjo

Medtem ko običajno čakamo do oktobra, da vidimo, kaj bo Google skuhal na področju telefonov, bo letos nekoliko drugače, saj bo Googlov dogodek potekal že avgusta. Ni še znano, kaj vse bo na dogodku najavil, imamo pa nekaj ugibanj zaradi govoric in namigov, ki so se v zadnjih mesecih pojavili na spletu. Morda je najbolj vznemirljiva novica ta, da bi lahko z naslednjo Googlovo napovedjo dočakali prihod novega zložljivega telefona.

Čeprav smo slišali veliko različnih stvari, je ena od zanimivejših tem ta, da bi se lahko »Pixel Fold 2« letos uradno pridružil seriji Pixel 9, in sicer kot Pixel 9 Pro Fold. Čeprav nismo povsem prepričani v to novo poimenovanje, je bolj pomembno, da bomo dobili nov Googlov zložljiv telefon. Prvi se ni odrezal najbolje oziroma je bil zgolj povprečen. To mu je delno oproščeno, ker je šlo za prvo generacijo, v naslednji pa pričakujemo, da Google ne bo ponovil istih napak.

Govorice so razkrile, da se je Google osredotočil na programske pomanjkljivosti in da bo po vsej verjetnosti izboljšal tudi ločljivost zaslona.

Portal Android Authority poroča, da bo nov zložljivi telefon dobil nov način za delitev zaslona, ki naj bi izboljšal večopravilnost. Kako bo ta način deloval, še ni jasno. Zagotovo pa se morajo lotiti te težave, saj je glavna prednost zložljivih telefon ravno produktivnost.

Nova ločljivost (notranjega zaslona) naj bi bila 2076 x 2152 slikovnih točk. Če bo diagonala ostala enaka (7,6 palca), bo to kar solidna nadgradnja. Do predstavitve je še dober mesec, na dogodku pa bodo tudi uradno lansirali Android 15.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni Google


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več