Namizni računalniki
03.07.2024 06:27

Deli z drugimi:

Share

Kompaktni računalnik z nadvse zmogljivim procesorjem AMD

Foto: JD.com
Foto: JD.com

Običajno nas ne zanima, kaj se dogaja s kitajskimi produkti, ki (po vsej verjetnosti) nikoli ne bodo prišli v Evropo. Tokrat bomo naredili manjšo izjemo. Tu gre za nadvse kompaktni osebni računalnik Metaphyuni Genesis Cube, ki ga poganja izjemno zmogljivi procesor AMD. Novost namreč poganja vrhunski procesor AMD Ryzen 7 8845HS. Tu gre za procesor, ki lahko nemoteno opravi skoraj vse, kar mu naložite. Tu namreč gre za osemjedrni procesor, ki se ponaša z nadvse zmogljivo grafično kartico AMD Radeon 780M. Poleg tega je moč procesorja nastavljena na kar 80 vatov, kar pomeni, da bo novost brez večjih težav kos tudi najzahtevnejšim nalogam.

Miniaturni računalnik Metaphyuni Genesis Cube bo navdušil predvsem tiste, ki pri delu prisegajo na zmogljive računalnike kompaktne oblike in obožujejo večpredstavnostne vsebine. Novost namreč pri delovanju ni ravno tiha, a nas skoraj zagotovo ne bo pustila na cedilu. Za hlajenje sistema pa je bilo poskrbljeno z dvema zmogljivima ventilatorjema in bakrenim hladilnim sistemom. Zato ni bojazni, da bi se sistem pri delovanju pregrel.

Zmogljivi miniaturni računalnik Metaphyuni Genesis Cube je na srečo zelo kompakten. Ta namreč meri zgolj 15 x 15 x 5 centimetrov.  Najboljše pri novosti je seveda podpora za zunanje grafične kartice eGPU. Vmesnik Oculink namreč omogoča priklop znanje grafične kartice, kar se bo zagotovo takoj prikupilo najzahtevnejšim ljubiteljem računalniških iger. Tu najemo na voljo še bogato paleto raznovrstnih priključkov.

Kompaktni Metaphyuni Genesis Cube je že na voljo za nakup na Kitajskem. Na srečo novosti ni pretirano draga. Različica opremljena s 16 gigabajti sistemskega pomnilnika in terabajtom prostora je namreč vrednotena na preračunanih 500 evrov. Vstopna različica brez pomnilnika in prostora pa na preračunanih 345 evrov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
AMD

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več