Igralne konzole
24.02.2024 11:12

Deli z drugimi:

Share

Sony uvedel “passkeys” tudi za PlayStation

Podjetje Sony je za priljubljeno igralno konzolo Sony PlayStation najavilo podporo za “passkeys”. Prijavna tehnologija “Passkeys” predstavlja alternativo vsem dobro poznanim geslom.

Tokrat imamo odlično novico za uporabnike priljubljene igralne konzole Sony PlayStation. Podjetje Sony je namreč zanjo najavilo podporo za “passkeys”. Dejansko gre tu za tehnologijo, ki bo uporabnikom omogočala prijavo v igralno konzolo PlayStation kar preko povezanega pametnega mobilnega telefona ali računalnika.

Prijavna tehnologija “Passkeys” predstavlja alternativo vsem dobro poznanim geslom. Uporabnikom omogočajo prijavo v račune z istimi biometričnimi podatki ali PIN-om, kot jih uporabljajo za odklepanje svojih naprav, ali s fizičnim varnostnim ključem. S tem se odpravi potreba uporabnikov po tradicionalni kombinaciji uporabniškega imena in gesla, ki je dolgo veljala in še vedno velja za precej ranljivo.

Gesla “passkeys” so sestavljena iz dveh delov: en del ostane na igralni konzoli Sony PlayStation, drugi pa je shranjen na uporabnikovi napravi, kar jim omogoča dokazovanje, da so zakoniti lastnik računa. To hekerjem skoraj popolnoma onemogoča oddaljen dostop do njihovega računa na igralni konzoli PlayStation, saj je za to potrebna fizična dostopnost do uporabnikove naprave – povezanega pametnega telefona ali računalnika.

Nastavitev prijavne tehnologije “passkeys” na igralni konzoli Sony PlayStation je sila enostavna. Ta je na voljo pod nastavitvami in podmenijem varnost. Tu je le še treba vključiti možnost prijave s “passkey“. Nato le še sledimo enostavnim navodilom.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Sony prenosni računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več