Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
Tiskalniki in skenerji
Varnost
19.01.2024 14:03
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kyocera za zmanjšanje emisije CO2 z novim sistemom za proizvodnjo sončne energije

Kyocera Document Solutions Inc., eno od vodilnih svetovnih ponudnikov rešitev za upravljanje z dokumenti, v ameriški podružnici Kyocera Document Solutions America, Inc. namešča nov sistem za proizvodnjo sončne energije za zmanjšanje emisije ogljikovega dioksida za 960 ton na leto.
Foto: Kyocera
Foto: Kyocera

Obsežen sistem solarnih panelov je nameščen in zdaj tudi aktiviran na strehi sedeža Kyocera Document Solutions America, Inc. v New Jerseyju v ZDA. Kyocera predvideva, da bo v naslednjih dvajsetih letih zmanjšala svoje emisije CO2 za 19.185 ton. To bi bilo enakovredno zasaditvi 287 tisoč dreves.

Podjetja znotraj skupine Kyocera močno napredujejo pri doseganju skupnega cilja zmanjšanja CO2 v celotni organizaciji. V primerjavi z ravnijo v fiskalnem letu 2020 želi Kyocera zmanjšati svoje emisije toplogrednih plinov iz programov Scope* 1 in 2 za 46 odstotkov do začetka fiskalnega leta 2031.

“Naša organizacija je ponovno prešla od besed k dejanjem in namenila svoje vire za zmanjšanje  vpliva na okolje in prispevanju k znižanju globalnih emisij CO2.” pravi Takuya Marubayashi, predsednik Kyocera Document Solutions Europe, B.V. “Radi bi tudi čestitali ekipam, ki so uspešno namestile in aktivirale sistem pridobivanja energije z uporabo sončnih panelov na sedežu Kyocera Document Solutions America, Inc.”

Namestitev omenjenega  sistema za proizvodnjo sončne energije odraža Kyocerino dolgoletno zavezanost k doseganju harmoničnega ravnovesja med gospodarskim razvojem in ohranjanjem okolja. Pobuda je tudi v skladu s ciljem korporacije, da globalnemu trgu zagotavlja okolju prijazne izdelke, ki so energetsko učinkoviti in imajo dolgo življenjsko dobo.

Skupina Kyocera Document Solutions Group prav tako želi doseči 100-odstotno pridobivanje energije iz obnovljivih virov na vseh svojih lokacijah do leta 2031. To bodo uresničili z namestitvijo dodatnih sistemov za proizvodnjo sončne energije na drugih lokacijah v Združenih državah in po vsem svetu. S tem nameravajo pridobiti tudi okoljske certifikate, ki potrjujejo zavezanost podjetja skrbi za naš planet.

Da bi prispevali k napredku in razvoju človeštva in družbe, bodo še naprej podpirali trajnostni razvoj poslovanja svojih strank, v skladu z načelom »Živeti skupaj« ki predstavlja temelj vseh korporativnih dejavnosti v Kyoceri.

*Scope 1: neposredne emisije, povezane s porabo goriva in proizvodnimi procesi.
*Scope 2: posredne emisije, povezane s porabo energije ali toplote, kupljene od zunanjih virov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Kyocera tiskalniki Xenon forte Čisto okolje

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več