Računalništvo, telefonija
17.01.2024 11:09
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Obletnica 40. rojstnega dne Macintosha v Računalniškem muzeju: Macintosh, hvala za miško!

24. januarja ob 18. uri bo v Računalniškem muzeju v Ljubljani dogodek v počastitev 40. obletnice Macintosha z okroglo mizo in gosti. Sodelujoči govorniki so: Matjaž Likeb, Matej Hrček, Jan Jagodič, Mag. Janez Damjan, Janez Starc in David Praznik.

Pridružite se nam in ostalim ljubiteljem Apple računalnikov ob proslavitvi 40. rojstnega dne Macintosha. Revolucionarnega računalnika, ki je tehnološko izražanje dvignil na nov nivo človeške kreativnosti in tako v svetu kot v Sloveniji spodbudil razvoj raznolikih storitev, tehnologij in vej miselnosti.

Razvoj Macintosha je v osnovi izšel iz skromne ideje o računskem aparatu, ki pa jo je vizija Steva Jobsa, da mora biti izvrsten izdelek namenjen osvoboditvi človeške kreativne genialnosti, spremenila v začetek revolucije hišnih računalnikov. Tako je Macintosh kot prvi na trg dostavil računalnik z grafičnim vmesnikom, tipkovnico ter ta-dam, ta-dam miško.

Oglejte si časovno premico razvoja Macintosha in njegovih predhodnikov preko izbranih eksponatov iz arhiva Računalniškega muzeja. Prisluhnite spominom in utrinkom izbranih gostov, ki bojo z nami delili, kako so se prvič srečali z Macintoshom in kam je njihovo življenje popeljala Apple tehnologija. Spoznajte Macintoshovo prelomno produktno oglaševanje in oblikovanje prvega množično dostopnega osebnega računalnika Ter ponovno srečajte druge ljubitelje Apple tehnologije.

Z nami bodo:
Matjaž Likeb, ustanovitelj Jabolko, Pilon
Matej Hrček, ustanovitelj Pro23
Jan Jagodič, ustanovitelj Kabinet 01
Mag. Janez Damjan, predavatelj in raziskovalec na področju oglaševanja ter blagovnih znamk

Janez Starc, Apple zbiratelj (slomacuser)
David Praznik, glavni urednik skupnost Jabolko.org – Apple uporabniki Slovenije (2009 – 2014)

To je srečanje vseh, ki so kdarkoli čutili čar Jobsovega Drugačnega razmišljanja.
Ponovno se srečajte z drugimi navdušenci Apple tehnologij in z nami delite strast do inovacij.

Zagotovite si svoje mesto na tem praznovanju kreativnosti še danes!
Prevzemite svojo vstopnico tukaj.

Zakaj vstopnina: Računalniški muzej je nevladna in neprofitna organizacija v javnem interesu, ki se financira skozi lastne dejavnosti. Z nakupom muzejske vstopnice podpirate ohranjanje tehnološke dediščine. Hvala!


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808