Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
20.10.2023 19:00

Deli z drugimi:

Share

ANKER SOLIX balkonske sončne elektrarne

Balkonske sončne elektrarne ANKER Solix so majhni sončni energijski sistemi, ki se namestijo na balkone ali terase stavb. S pomočjo sončne energije tako pridobivamo do 600W, brez kakršne koli papirologije.

Novo v Sloveniji! Balkonske sončne elektrarne ANKER Solix so majhni sončni energijski sistemi, ki se namestijo na balkone ali terase stavb.

Vključujejo sončne panele, ki pretvarjajo sončno energijo v električno energijo, in inverterje, ki to električno energijo pretvarjajo v uporabno obliko za napajanje gospodinjskih naprav.

Balkonske sončne elektrarne ANKER Solix so priljubljene možnosti za tiste, ki nimajo veliko prostora na svojih strehah ali vrtovih, saj jih je mogoče enostavno namestiti na balkone.

Podpirajo enostavno upravljanje in pregled nad delovanjem zahvaljujoč aplikaciji Anker, ki je na voljo za vse iOS in Android pametne naprave.

Anker SOLIX balkonske sončne elektrarne:

Anker SOLIX balkonski shranjevalnik energije:

Možne različne namestitve

Solarne panele lahko namestite na ograjo vašega balkona ali pa jih razprete na vašem vrtu. Možnosti je kar nekaj. Pritrdilni materiali so priloženi. Solarne panele se lahko med seboj tudi poveže, v kolikor želite večji zajem.

Do 600W brez soglasja

Vse kar potrebujete za priklop je izpolnjen in oddan prijavni obrazec, ki ga pošljete vašemu distributerju električne energije in ga s tem obvestite, da priklapljate 600W balkonsko sončno elektrarno.

Povezava do obrazca.

Pogosta vprašanja in odgovori:

Kako Anker SOLIX solarna balkonska sončna elektrarna prenaša hude vremenske razmere?

Anker SOLIX balkonska sončna elektrarna je izdelana iz materialov, odpornih na vremenske vplive. Plošča je iz odpornega stekla, podstavek iz ogljikovega jekla in mikro inverter iz litega železa. Če pa se pojavi huda nevihta, nevihta s točo ali nevihta z vetrom, vas prosimo, da solarne panele začasno premaknete notri.

Katere obrazce moram izpolniti za priklop balkonske sončne elektrarne?

Pravilnik o tehničnih zahtevah za priključitev in obratovanje vtične proizvodne naprave na obnovljive vire energije zahteva, da mora gospodinjski odjemalec 14 dni pred pričetkom obratovanja vtične proizvodne naprave s spodaj zahtevanimi podatki obvestiti distribucijskega operaterja. Temu dopisu je potrebno priložiti Izjavo o skladnosti ter Navodila za montažo in priključitev.

Vtična proizvodna naprava se lahko priključi samo na notranjo inštalacijo gospodinjskega odjemalca, ki je izvedena v skladu z zahtevami predpisa za nizkonapetostne instalacije v stavbah. Naprava lahko v distribucijsko omrežje električne energije v kateremkoli trenutku oddaja delovno moč, ki je enaka ali manjša 600 W. Mikro solarna sončna elektrarna ustreza zahtevanim standardom.

Ali lahko priklop Anker SOLIX balkonske sončne elektrarne uredim kar sam?

Montažo in vzdrževanje sistema lahko izvedete po načelu “samo svoj mojster”. Po potrebi se lahko za pomoč obrnete na profesionalnega monterja ali električarja. Pri montaži solarnih panelov je priporočljivo, da sta prisotni vsaj dve osebi.

Kaj se zgodi z električno energijo, ki je ne porabim?

Odvečna električna energija, ki ni porabljena, se vrne v omrežje. Vaš lokalni elektro ponudnik pa vam tega ne bo nadomestil in vaš števec se ne bo vrnil nazaj. Za več informacij se obrnite na svojega ponudnika električne energije.

Ali je Anker SOLIX balkonski solarni sistem varen?

Da, sistem je prejel naslednje certifikate: DE4105 in VDE0124, Direktiva OVE R 25, CE LVD COC, IEC 62109-1, IEC 62109-2, CE RED (vključno z LVD, Health, EMC in RF), RoHS, Doseg, POPS


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ELKOTEX d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ELKOTEX d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ELKOTEX d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več