Igre
10.04.2023 13:55

Deli z drugimi:

Share

Prenosna igralna konzola PlayStation le še vprašanje časa?

Podjetje Sony se je že pred leti odpovedalo prenosni igralni konzoli PlayStation. Zadnja Sonyjeva prenosna konzola je bila PlayStation Vita, predstavljena leta 2011. Srce igralne konzole PlayStation Vita sta predstavljala štirijedrni procesor ARM Cortex A9 in zmogljiv grafični čip PowerVR SGX. Tekoče poganjanje iger je omogočalo 512 megabajtov sistemskega pomnilnika. Za prikazovanje slik je bil na voljo večtočkovni na dotik občutljivi zaslon s 5-palčno oziroma 12,7-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 960 x 544 točk.

Čeprav je bila prenosna igralna konzola PlayStation Vita dovolj zmogljiva tudi za poganjanje najzahtevnejših mobilnih iger, se med ljubitelji iger ni prijela. Podjetju Sony zato ni preostalo drugega, kot da jo umakne iz prodaje. Kar pa je zanimanje za prenosne igralne konzole ponovno v porastu, so se na spletu pojavile govorice, da naj bi Sony ponovno poživil trg prenosnih konzol. Novost bi bila neposredna konkurenca priljubljeni prenosni konzoli Nintendo Switch in pred kratkim predstavljeni konzoli Valve Steam Deck.

Nova prenosna igralna konzola Sony naj bi bila opremljena s prodajno oznako PlayStation Q Lite. Ta naj bi za delovanje potrebovala igralno konzolo PlayStation 5 in naj bi bila nanjo povezana preko storitve Remote Play. Zato ne preseneča, da naj bi ponujala možnost igralna iger z ločljivostjo 1.080p in povprečno frekvenco 60 sličic na sekundo. Poleg tega naj bi razpolagala z zaslonom s kar 8-palčno oziroma 20,3-centimetrsko diagonalo. Tu naj bi našli še dva gumba za nastavitev glasnosti, dva zvočnika in 3,5-mm priključek za slušalke. Ker naj bi bila igralna konzola PlayStation Q Lite skoraj nared za prodajo, jo bomo po vsej verjetnosti ugledali še pred poletjem.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Sony televizorji

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več