Računalništvo, telefonija
Igre
01.03.2023 09:20
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Razvijalec gaming franšize Hitman najavil novo fantazijsko RPG igro

IO Interactive, razvijalec iger Hitman, je pred kratkim napovedal razvoj nove domišljijske igre z RPG elementi.

Oboževalci serije so veselo novico prejeli le nekaj tednov po tem, ko je podjetje lansiralo največjo posodobitev doslej – Hitman: World of Assassination.

Podjetje je v zadnjih letih sprejelo nekaj zelo pomembnih in uspešnih odločitev. Leta 2017 so se odcepili od matičnega podjetja Square Enix in novo svobodo zelo dobro izkoristili. Pri odcepitvi jim je uspelo pridobiti pomembne pravice za razvoj iger Hitman in Freedom Fighters, čeprav slednje še nekaj časa ne bodo na njihovem sporedu. Na drugi strani pa so igre Hitman zlata jama za dansko podjetje s sedežem v Kopenhagnu. Najboljši dokaz za to je Hitman 3, ki je v le nekaj mesecih po izidu postal najuspešnejši naslov v zgodovini franšize.

Kaj načrtujejo za prihodnost? V ospredju je še neimenovana fantazijska RPG igra, ki bo del nove intelektualne lastnine, prve po izdaji akcijsko-pustolovske igre Mini Ninjas, ki je bila priljubljena davnega leta 2009. Podjetje novo igro opisuje kot spletno igro, ampak to še ne pomeni, da gre za MMORPG. Tudi trilogija iger Hitman: World of Assassination ni tipična za žanr spletnih iger, saj ne ponuja tradicionalne funkcije za igranje z več igralci.

Nejasnost in zelo skope informacije namigujejo na to, da je naznanitev nove gaming franšize bolj namenjena zaposlovanju novega kadra. Podobne taktike se je poslužil tudi CD Projekt Red, ki je 8 let pred izidom igre Cyberpunk 2077 na ta način privabil prepotrebne talente za začetek razvoja.

Zadnje letno finančno poročilo razvijalca za proračunsko leto, ki se je končalo 31. marca 2022, razkriva, da so naslednje igre IO Interactive še leta oddaljene od tega, da bodo prišle na trg. Na novo napovedana domišljijska RPG se sicer razvija pod oznako Project Dragon.

Poleg Project Dragon dansko podjetje trenutno pridno razvija skrivnostno igro o Jamesu Bondu, razumljivo pod kodnim imenom Project 007. Tudi o tem projektu ni veliko znanega, prejšnja poročila so le nakazovala, da razvijalec želi izdati dokaj samostojen naslov, ki ne uporablja podobe preteklih igralcev, ki so igrali Bonda.

Težko je napovedati, kdaj lahko pričakujemo igri James Bond in Project Dragon. Sodeč po informacijah bo po vsej verjetnosti prva pripravljena za izdajo igra Project 007, ki je v razvoju že vsaj dve leti.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Steam igre Video igre


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več