Triki in nasveti
25.05.2009 11:36

Deli z drugimi:

Share

Prilagodite hitrost drsnika vaše miške

Miškin drsnik je eden največjih izumov vseh časov.
Miškin drsnik je eden največjih izumov vseh časov.

Takoj za miško samo, je miškin drsnik eden izmed največjih izumov vseh časov. Pomislite kaj bi brez njega, ko silovito listate po spletnih straneh, da bi se dokopali do določenih informacij ali podobno počnete skozi kakšen PDF dokument. Priznamo, v našem uredništvu bi brez njega težko živeli. No, verjetno bi bili že pod rušo.

Kakorkoli, po defaultu miškin drsnik zmore le nekaj vrstic na stran in rado se zgodi, da je to za marsikoga premalo. Na srečo obstaja precej enostaven način, kako prilagoditi vaš Firefox brskalnik za hitrejše pomikanje po internetnih straneh. In kar je še bolje, obstaja bližnjica na tipkovnici, ki lahko ponovno upočasni drsenje za preciznejše branje.

Pa najprej poglejmo, kako spremeniti hitrost drsnika:

1. Odprite Firefox brskalnik, v naslovno vrstico vnesite about:config in pritisnite enter.

2. V polje Filter vpišite mousewheel.withnokey.

3. Z desnim gumbom kliknite na mousewheel.withnokey.sysnumlines in izberite Preklopi. To bo spremenilo privzeto vrednost na False.

4. Z desno miškino tipko nato kliknite na mousewheel.withnokey.numlines in izberite Spremeni. Vnesite vrednost 6 +-1, kliknite V redu, odprite nov zavihek in preizkusite brzino novega drsnika. (Na srečo vam ne bo treba vsakič ponovno zagnati programa.) Če niste prepričani, se malce poigrajte z vrednostmi, dokler ne boste našli takšne, ki vam ustreza.

Mi smo pristali na 7, čeprav se rado zgodi, da bi se na določeni strani raje pomikali počasneje.

Rešitev: Držite tipko Alt. To bo ustavilo norenje novokonfiguriranega drsnika in ga upočasnilo na enojni zdrs po strani. Ko spustite tipko, bo drsenje spet dirkaško. P. S. … pa ne pozabite na čelado.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640