Odklop od tehnologije
13.02.2023 08:05

Deli z drugimi:

Share

Brezplačna on-line akademija telefonske prodaje: zakaj radi govorimo, a smo slabi poslušalci?

Se pogosto sprašujete, zakaj tako radi govorimo in zakaj smo tako »slabi« poslušalci? Dejstvo je, da vse preveč govorimo in premalo poslušamo, to je »bolezen« večine dialogov v telefonski prodaji - pa naj gre za prodajo tehnoloških stvari ali česarkoli drugega.

80% dialoga se odvije v naši glavi – mislih, namesto v besednem in glasovnem sporočilu. Vsak prodajni pogovor potrjuje že dolgo poznano resnico, da je govorna kultura priučena.

»Pogosto je pomembneje, kako povemo, kot to, kaj povemo.«

Glas ni samo rezultat naravnih danosti. Odvisen je tudi od našega razpoloženja in čustev. Zato je način uporabe glasu v dialogu ključen element za uspešen dialog. Od njega je odvisno, kako nas bo sogovornik razumel ter si razlagal sporočilo – in končno – ali nam bo zaupal.

» Monotonost je ena največjih pomanjkljivosti (dialogov) telefonske prodaje.«

Katere so glasovne sestavine uspešnega dialoga v kontaktnem centru?

  1. Barva glasu je pomembna sestavina uspešnega dialoga. Nosilka napetosti in živčnosti, ki jo ob pogovoru čutimo, se izraža preko hripavosti in rezkosti glasu. V trenutku ko v dialogu zaznate napetost, je pomembno, da se sprostite. Z globokim vdihom in izdihom dosežemo to najenostavneje.
  2. Hitrost govorjenja je v veliki meri odraz našega temperamenta. Ko govorimo hitreje, damo besedam več pomena.
  3. Premori v govoru so izredno pomembna sestavina pogovora. V njih damo stranki čas za premislek povedanega, prav tako so premori pomembna sestavina prepričevanja, saj z njimi poudarimo pomembne dele dialoga.
  4. Melodija govora, tj. dviganje in nižanje višine glasu, je odraz aktivnega dialoga. Tako lahko poudarimo želeno in usmerjamo strankino pozornost. Odločnost, odgovornost in zaupanje dosežemo s padajočo višino. Z njo izrazimo tudi konec misli. Vprašanje, dvom in negotovost dosežemo z dviganjem glasu. Jasnost in skrajno odločnost dosežemo z ostro odsekanim tonom. Z zvišanjem tonov poudarimo izrečene misli in lahko učinkovito pritegnemo pozornost. Zanimivo, da jo lahko pritegnemo tudi z znižanjem glasu, ko nam stranka bolj prisluhne, ker nas slabše sliši. Uporaba tega trika je zelo dobrodošla, ko zaznamo, da smo zgubili strankino (sogovornikovo) pozornost.

Na Akademiji Telefonske prodaje se boste srečali s starim rekom:

»Lepa beseda lepo mesto najde!« Moč dialoga je vedno v poslušanju in prijaznosti.

Na brezplačni on-line akademiji telefonske prodaje tudi o tem:

  • Katere so sestavine uspešnega dialoga, tako inbound kot outbound.
  • Katere besede in besedne zveze prodajajo.
  • Kako si hitro pridobimo glasovne spretnosti za uspešen prodajni dialog.

Vsi vemo, da najboljši prodajalci 70% zaslužijo s poslušanjem, zato bo tudi temu namenjena pozornost. Že dolgo namreč vemo, da »poslušanje ni sposobnost, ampak stvar discipline.«


»Te zanima, kako iz vsakega prodajnega dialoga potegniti 3 ključna spoznanja za odličen prodajni uspeh ne glede na to, kaj in kje prodajaš?«


Prijavi se na >>> brezplačno on-line akademijo [27. in 28. februar 2023]

Na njej bo Petra Knez Bahor, poznavalka industrije in kulture kontaktnih centrov, zaupala 7 enostavnih korakov in principov za  odlično telefonsko prodajo.

Če te je še vedno strah dvigniti telefon, se prijavi na akademijo, da skupaj premagate strah!

  • 90 % strank  pravi, da je takojšen in prijazen odgovor na klic zelo pomemben, ko imajo vprašanje za pomoč (tehnično ali vsebinsko).
  • 44 % strank poroča, da so jezni ali razdraženi, ko so “na čakanju” 5 do 15 minut.

Salesforce’s 2022 Report

Prijavi se na akademijo in poskrbi, da bo takšnih strank v tvojem podjetju čim manj. Saj veš – konkurenca je neprestano na preži.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Petra Knez Bahor.


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več