Triki in nasveti
20.05.2009 14:44

Deli z drugimi:

Share

5 programov za hitro skrivanje odprtih oken in programov

ZHider.
ZHider.

Ste na računalniku že kdaj počeli kaj, za kar niste želeli, da bi videli tudi drugi? V službi brskali po internetu, mogoče celo med delovnim časom iskali novo službo? Pregledovali zaupne finančne podatke? Naj bo to ali karkoli drugega, včasih pač ne želimo, da mimoidoči vidi kaj počnemo na računalniku. Težava pa se pojavi, ko bi radi na hitro skrili odprta okna ali zagnane programe, in to tako, da bi izginili tudi iz opravilne vrstice. Takrat navadno v paniki kliknemo vse, samo tistega ne, kar bi bilo potrebno, še posebej je to težava v kolikor imamo hkrati odprtih več oken. Tu nam lahko na pomoč priskočijo programi, o katerih bomo spregovorili v nadaljevanju.

Začnimo s programom ZHider 2.0. Z njim bomo enostavno, s samo enim pritiskom na izbrane tipe, skrili odprta okna in programe, tako iz namizja, kot iz opravilne vrstice. Zaradi svoje majhnosti tudi ne porabi veliko sistemskih sredstev in je tako primeren tudi za starejše računalnike. Naslednja stvar, ki je pri tem programu zelo praktična, je, da teče v tihem načinu, torej njegove prisotnosti ne izdaja nobeno okno, zvok ali ikona. Tako ne bo nihče vedel, da imate nameščenega, do vseh njegovih funkcij pa boste dostopali preprosto, preko bližnjic na tipkovnici. Obstaja tudi možnost, poimenovana Task Manager Stealth, ki programe skrije celo pred tem, da bi se prikazali v upravitelju opravil.

Naslednji je Hide Windows Hotkey. Program nam omogoča, da skrijemo vsa okna naenkrat ali izberemo le določena okna, ki jih želimo skriti. Prednost programa je predvsem v tem, da lahko poleg bližnjic na tipkovnici nastavimo bližnjice tudi na miški. Druge priročne opcije, ki jih vključuje program, so še nastavitev gesla za zaščito zaprtih oken in utišanje vseh zvokov, ki bi jih utegnila ustvarjati skrita okna (denimo video na Youtube).

In že smo pri tretjem programu. Ta se imenuje ClickyGone. Kar pri njem najprej pade v oči, je nekoliko lepši uporabniški vmesnik, kot pri prvih dveh. Kot pa vemo, ni vse v zunanjem videzu; a brez skrbi, tudi ta program svoje delo opravlja povsem brezhibno. Kot programa pred njim, deluje tako, da ob stisku kombinacije tipk skrije aktivna okna ali pa jih za lažji dostop skrije v sistemsko vrstico. Zelo dobro se odreže tudi pri skrivanju oken, ki bi se utegnila pojaviti iz že skritih oken, denimo ob zaključku opravila, če prenašamo kakšno datoteko in podobno.

Predzadnji program, ki si ga bomo ogledali je Window Hidie. Program ni tako napreden kot ostali do sedaj omenjeni, vendar pa se za to odkupi z izredno majhnostjo in enostavnostjo. V programskem oknu lahko vidimo odprta okna in programe, ki jih kot pri ostalih lahko zapremo s klikom na bližnjico na tipkovnici. Program omogoča tudi izbiro med tem ali bomo skrili vsa okna ali le tista, ki so aktivna. Razen tega pa, kot smo že omenili, nima drugih dodatnih funkcij.

Za konec nam ostane še program Hide. Tudi ta se bistveno ne loči od konkurence; tako kot ostali nam omogoča takojšnje skrivanje oken, za katera ne želimo, da bi jih drugi videli. Seveda lahko izberemo ali bomo skrili vsa okna ali le posamezna, predhodno izbrana. Po želji lahko skrita okna tudi zaščitimo z geslom. Velja pa omeniti, da je bil to edini program, ki je med preizkušanjem na Visti-64bit povzročal težave in se ga nikakor ni dalo pripraviti do sodelovanja.

Tako, na kratko smo opisali nekatere izmed najbolj priljubljenih programov, ki nam bodo koristili kadar se bo v službi šef nenadoma znašel za našim hrbtom, medtem ko bomo mi ravno brskali po internetu, igrali kako spletno igro ali pregledovali elektronsko pošto. Glede na to, da so programi brezplačni, jih lahko namestite in preizkusite ter izberete tistega, ki vam bo najbolj ustrezal. Zgrešili ne boste pri nobenem izmed njih.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več