Računalništvo, telefonija
20.04.2009 10:06
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izboljšan brezplačni Najdi.si zemljevid

Najdi.si zemljevid
Najdi.si zemljevid

Brezplačni Najdi.si zemljevid Slovenije, ki ponuja iskanje po krajih, ulicah, hišnih številkah ter nazivih podjetij in drugih organizacij, uporabnikom ponuja dve novi funkcionalnosti:

Prikazovanje koordinat GPS
Gumb za prikazovanje koordinat GPS je namenjen zahtevnejšim uporabnikom. S klikom na Najdi.si zemljevid uporabnik lokalizira želene točke, zemljevid pa v posebnem polju prikaže par koordinat GPS (zemljepisna dolžina in širina), ki jih je mogoče kopirati in uporabiti za sklicevanje na želeno točko. Nova funkcionalnost pomaga pri načrtovanju poti do izbranega cilja in hkrati omogoča podroben pregled Slovenije.

Ravnilo za merjenje razdalj
Ravnilo je pripomoček za merjenje razdalj na Najdi.si zemljevidu. V tem načinu je mogoče na zemljevidu s klikanjem sestaviti želeno pot (označeno z rdečo črto) in izmeriti njeno dolžino. Zemljevid sproti sešteva razdaljo označenih lokacij, na koncu pa ponudi seštevek vseh razdalj.

Poleg navedenih novosti ima Najdi.si zemljevid zdaj popravljene kontrolnike za tiskanje, povezovanje, pošiljanje in izdelavo zemljevida (so na zemljevidu desno zgoraj), rezultati zemljevida so preoblikovani, uporabnik pa ima možnost skrivati podokno z navodili in rezultati.

V prihodnjih mesecih se na zemljevidu Najdi.si obetajo še nekatere novosti, ki bodo uporabnikom še olajšale iskanje in jim ponudile še več uporabnih informacij za premagovanje razdalj po Sloveniji.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888