Prenosni računalniki
Tablični računalniki
29.12.2022 20:52
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nove Microsoftove naprave Surface vas popeljejo v novo dobo prilagojenih izkušenj in zabave

Surface Pro 9 in Surface Laptop 5 spreminjata načine, kako uporabljamo računalnike s sistemom Windows.
Surface je na novo postavil osnovna pričakovanja glede osebnih računalnikov. Foto: Microsoft
Surface je na novo postavil osnovna pričakovanja glede osebnih računalnikov. Foto: Microsoft

Osebni računalniki s sistemom Windows že skoraj štirideset let storilnost dvigujejo na višjo raven, pomagajo ljudem ostati povezani in s svojimi inovacijami omogočajo ustvarjalnost in uresničevanje potenciala. Tako je bilo od prve uporabe tipkovnice za vnos besedila in natančnega upravljanja z miško do danes, ko podpora za upravljanje z dotikom, glasom, peresom ali gibi omogoča bolj naravno in intuitivno uporabo osebnih računalnikov Windows. Računalniki Surface so gonilo teh sprememb že od prvega dneva, ko je bila znamka predstavljena javnosti.

V preteklih desetih letih je Surface na novo postavil osnovna pričakovanja glede osebnih računalnikov z inovativnimi oblikovnimi pristopi in novimi modeli interakcije, ki so spremenili pričakovanja panoge glede prenosnikov, namiznih računalnikov, tablic in mobilnih naprav za storilnost. Ob tem je še pomembneje, da sta Surface in Windows pomagala odstraniti ovire ter ljudem zagotovila prava orodja, da se povezujejo, ustvarjajo, delajo, učijo in igrajo na nove in naravne načine.

Ker se naše delo seli izven zidov pisarn in zaščitnih ukrepov, osebne računalnike pa čedalje bolj pogosto uporabljamo za osebne namene, je bolj kot kdaj koli prej pomembno, da so naprave opremljene s celovitimi varnostnimi zmogljivostmi. V skladu s tem načelom Microsoft v napravah Surface uporablja Windows Hello in druga orodja za izboljšanje varnosti. Windows Hello je izjemna funkcija za biometrično varnost, ki uporabnikom omogoča, da varno uporabljajo naprave in omrežja po avtentikaciji s prstnim odtisom, šarenico ali prepoznavo obraza. S tem zagotavlja način za dostop do naprav, ki je bolj priročen, varen in zanesljiv od tradicionalne prijave.

Za vsako dejavnost in obliko sodelovanja je na voljo varna naprava Surface, tako da lahko uporabljate tipkovnico, zaslon na dotik za povečevanje, pomanjševanje ali pomikanje po preglednicah ali besedilnih dokumentih ali pa uporabite pisalo Surface Pen za ustvarjanje.

Prenosnik Surface Laptop 5 – hiter in lahek lepotec z zaslonom na dotik

Pred sedmimi leti so spoznanja in izkušnje, pridobljene z razvojem računalnika Surface Pro, botrovale nastanku bolj tradicionalne naprave – prenosnika. Ne glede na to, ali ustvarjate, komunicirate ali se povezujete, boste navdušeni nad tem, kako vam prenosnik Surface Laptop pomaga, da takoj začnete z nemotenim delom.  Je izjemno hiter in napreden ter nudi vrhunske možnosti, kot so odpiranje prenosnika brez napora, hitra prijava s tehnologijo Windows Hello, zaslon na dotik, natančna sledilna ploščica in popolna izkušnjo tipkanja. Prenosnik Surface Laptop 5 ponuja kakovost izdelave, udobje in zmogljivost, da lahko svoje delo opravljate odlično. Je privlačen in eleganten ter zagotavlja celodnevno delovanje baterije, ne glede na to, ali ga uporabljate v delovnem okolju ali za zabavo. Nove zmogljivosti prenosnika Surface Laptop 5  prinašajo še več tistega, kar vam je bilo pri tem izdelki vedno všeč.

Z bliskovito hitrim delovanjem prenosnika Surface Laptop 5 lahko svoje delo dvignete na višjo raven, pri čemer vam pomagata še izboljšana kamera za prepričljive video klice in vgrajena varnost. Je tako eleganten, tanek in lahek, da ga lahko brez oklevanja pospravite v torbo.

Surface Pro 9 za celodnevno delo

Na drugem robu ponudbe je Surface Pro, ki je pot začel kot prvi predstavnik svoje kategorije – naprava, v kateri je zmogljivost prenosnika in prilagodljivost tablice združena z upravljanjem z dotikom, peresom, natančno sledilno ploščico polne velikosti in kakovostno izdelano tipkovnico, ki uporabnika ob dotiku navda z veseljem. Z leti je bila tablica še izboljšana, prilagojena in izpopolnjena. Surface Pro tako ni brez razloga najboljša kombinacija prenosnika in tablice, saj združuje prednosti zmogljivega prenosnika, vsestranske tablice in umetniškega studia, pripravljenega na upravljanje s peresom. Zaslon na napravah Surface je več kot le steklena plošča. Je slikarsko platno, dnevnik, beležnica, postaja za urejanje in filmsko platno obenem. Je sijoča površina iz slikovnih točk, ki se preobrazi v kombinacijo različnih izkušenj, s katerimi poskrbi, da so uporabniki obveščeni, storilni in povezani ter se ob tem zabavajo.  Naprave Surface lahko izboljšajo številna področja uporabniške izkušnje. 

  • Hibridno delo – Če delate od doma ali pa ravno nameravate iz svojega konjička ustvariti podjetje, boste lahko s funkcijami Microsoft 365 dosegli več. Z naprednim grafičnim procesorjem (GPU) boste lahko uresničili svojo ustvarjalnost in se resno lotili umetniškega ustvarjanja, ne glede na to, ali rišete, skicirate ali slikate v treh dimenzijah. Navdušeni boste nad tem, da vsi Microsoftovi ekosistemi delujejo brezhibno in brez kompromisov ter zagotavljajo najboljšo izkušnjo.
  • Zabava – 13-palčni zaslon na dotik PixelSense Surface Pro 9 je praktično brez vidnih robov, z nastavljivim vgrajenim stojalom pa uporabnikom vseh starosti omogoča, da brskajo po spletu in uživajo v popolni sliki iz vseh vidnih kotov. Svoje najljubše filme, televizijske oddaje in podcaste si lahko ogledajo v polni visoki ločljivosti. Zaslon od roba do roba na napravi Surface Pro 9 je izjemno kakovosten in zagotavlja izjemno delovanje ter vsestranskost. Uporabniki lahko tablični računalnik s tipkovnico Surface Pro Signature Keyboard preprosto spremenijo v prenosni računalnik ali polnijo dodatno opremo, priklopijo monitorje in prenašajo datoteke z dvema vhodoma USB-C, na izbranih modelih pa so na voljo tudi priključki Thunderbolt 4.
  • Izobraževanje – Najnovejši procesor Intel Core 12. generacije uporabnike z izjemno zmogljivostjo pripravi na zahtevne naloge, ki jih čakajo v resničnem svetu. V roke študentov prinaša zmogljivost namiznega računalnika, baterijo, ki zdrži ves dan uporabe, ter moč za neizprosne delovne obremenitve izpitnega obdobja.  Pero Surface Slim Pen 2 zagotavlja naravne povratne informacije pri pisanju zapiskov med poukom, uporabniki pa ga lahko kadarkoli varno pospravijo in brezžično polnijo v tipkovnici.  S peresom Surface Slim Pen 2 se lahko študenti na najboljši možni način pripravijo na izpite, poleg tega pa lahko sprostijo ustvarjalnost pri risanju in skiciranju, kar bo stresno študentsko sezono naredilo vsaj malo bolj zabavno.

Vsaka Microsoftova naprava izpolnjuje stroga okoljska merila, zasnovane pa so najmanj za skladnost z vsemi veljavnimi zakonskimi zahtevami. Podjetje kompleksne postopke vračanja in recikliranja obvladuje s sodelovanjem s pogodbenimi partnerji za recikliranje, shemami zbiranja odpadkov, Microsoftovimi trgovinami in partnerji OEM. Trajnost se pri izdelkih Surface začne že pri oblikovanju. Microsoft z oblikovanjem in razvojem ustvarja inovativne rešitve za zmanjšanje vpliva na okolje in reševanje izzivov v celotni vrednosti verigi proizvodnje izdelkov in embalaže. Pristop vsakega postopka je ekološko oblikovanje, kar vpliva na odločitve od izbire materialov do inovativnih zasnov, ki omogočajo popravilo in recikliranje.

Naprave Surface ponujajo tudi prednosti novih funkcij za dostopnost, vgrajenih v sistem Windows 11, in odražajo Microsoftovo poslanstvo opolnomočiti vse uporabnike, da bodo lahko dosegli več. V začetku letošnjega leta je podjetje napovedalo dodatno opremo Microsoft Adaptive Accessories. Vsi deli tega kompleta so bili zasnovani v sodelovanju s skupnostjo invalidov, da bi omogočili uporabo naprav ljudem, ki imajo težave pri uporabi tradicionalne miške in tipkovnice. Nove funkcije in dodatki invalidom olajšajo zabavo, brskanje in študij na spletu. Ti prilagodljivi dodatki so namenjeni premagovanju pogostih težav, ki ljudem onemogočajo, da bi kar najbolje izkoristili svoje osebne računalnike. Začetek tega novega poglavja v računalništvu tako zaznamujejo nove uporabniške izkušnje in priložnost za inovacije, ki rešujejo izzive, premikajo meje, navdihujejo in opolnomočijo uporabnike. Z napravami Surface je to poglavje zdaj začeto.

Nove naprave Surface so na voljo pri trgovcih v Sloveniji. Za več informacij obiščite spodnje povezave:


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem MA MARKETING (Microsoft).
Vas zanima več iz te teme?
Microsoft


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več