Računalništvo, telefonija
16.10.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

Možnosti usposabljanja o HPC

Organizacije javnega in zasebnega sektorja (majhne, srednje in velike) zbirajo ogromne količine podatkov. Toliko podatkov, da jih pogosto ne znajo izkoristiti.
Možnosti usposabljanja o HPC
Možnosti usposabljanja o HPC

Z oktobrom se na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu zaključuje še en uspešen projekt. Na Zoom medijskem dogodku sta prof. dr. Bill O’Gorman (Waterford Institute of Technology) in prof. dr. Borut Rončević (FIŠ) predstavila rezultate mednarodnega projekta SME/HPC Enabling SMEs to gain competitive advantage from the use of HPC, ki ga financira program Erasmus+.

Pravilna analiza, simulacija in uporaba podatkov lahko prinese znatno konkurenčno prednost. Poleg večje učinkovitosti organizacij, inovacij postopkov in izdelkov, novih izdelkov in postopkov tudi izboljšano izrabo virov in večjo donosnost. Vendar večina podjetij, zlasti malih in srednje velikihj (MSP), nima nabora spretnosti za izkoriščanje podatkovne priložnosti, saj veliki podatki zahtevajo uporabo visokozmogljivega računalništva.

Projekt SME/HPC, ki ga sofinancira EU Erasmus+ Knowledge Alliances Programme, je razvil smernice in programe za usposabljanje zaposlenih v SME za izkoriščanje prednosti uporabe visokozmogljivega računalništva.

6. in 7. oktobra je na spletu potekala tudi mednarodna zaključna konferenca projekta SME/HPC z naslovom: The Future of Business – organizations meet digital technologies. Embracing high-performance computing. Predstavniki akademskega in poslovnega sektorja iz vse Evrope so na dogodku razpravljali o pomembnosti rezultatov projekta in prihodnosti evropskega visokotehnološkega razvoja. Udeleženci iz Irske, Velike Britanije, Nemčije, Avstrije, Slovenije, Hrvaške, Romunije, Moldavije in drugih držav so se dotaknili perečih problemov razvoja podjetij.

Več informacij o govorcih, sklepih in rezultatih zaključne konference ter projekta SME / HPC je na voljo na uradni spletni strani www.smehpc.eu in socialnih omrežjih projekta.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več