Telefoni
19.10.2020 10:03
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Chipolo iz recikliranih ribiških mrež

Marsikdo je že slišal za bluetooth iskalnik predmetov Chipolo, ki je "zrasel" na naših tleh. Priljubljenost tega izdelka iz dneva v dan samo še narašča, ne samo pri nas, temveč tudi v tujini. Nedavno so pri podjetju predstavili nov izdelek, narejen iz odpadnih ribiških mrež.
Chipolo iz recikliranih ribiških mrež
Chipolo iz recikliranih ribiških mrež

Vsakdo se strinja, da je potrebno naravo in okolje začeti reševati sedaj, saj je odpadna plastika že praktično vsepovsod, tudi v najglobjih delih sveta – pred leti so plastično vrečko potegnili iz Marianskega jarka, ki leži več kot 11 kilometrov pod površjem morja. Znanstveniki tudi ocenjujejo, da bo že v tem stoletju več odpadne plastike v morju kot je rib, saj v morje vsako sekundo odvržemo za en tovornjak odpadne plastike.

Takšno onasnaževanje moramo omejiti že sedaj, saj bo kasneje le še slabše. Že sedaj izredno težko, celo nemogoče ločiti mikroplastiko iz vode. Letošnje leto naj bi izdelali za kar 500 milijonov ton plastike, kar je 900% več kot leta 1980.

Tu pride na vrsto Chipolo – Ocean Edition, ki je izdelan iz odpadnih ribiških mrež.

Postopek izdelave je naslednji: najprej je potrebno iz morja povleči več ton odpadnih ribiških mrež, ki so popolnoma neuporabne in samo še onesnažujejo okolje. Te mreže nato stopijo in iz njih izdelajo majhne plastične krogljice, ki se lahko uporabijo za nadaljno izdelavo vsemogočih plastičnih izdelkov, med drugim tudi novega Chipola.

Tukaj pa se pot še ne konča, saj podjetje za vsak prodan Chipolo Ocean Edition nameni 1$ za neprofitno organizacijo Oceanic Global, ki se trudi, da bi nekoč pobrali vso odpadno plastiko iz morja.

Chipolo pa ni namenjen samo iskanju izgubljenih predmetov (ključev, domačega ljubljenčka,…), saj omogoča še iskanje telefona; deluje kot sprožilec fotoaparata; ima zmožnost prilagodljivega zvonenja in “community search”, kjer se Chipolo označi kot izgubljen in ga lahko najde vsak, ki ima naloženo Chipolo aplikacijo.

Še nekaj tehničnih specifikacij:

– baterija zdrži tudi do 2 leti uporabe in jo je mogoče zamenjati

– glasnejši od prejšnjih generacij, tudi do 120 dB

– vodoodporen (IPX5 standard)

– domet do 60 metrov

– kompatibilen z Android 7+ in iOS 12+.

– možnost integracije z Google Asistentom, Alexo in Sirijem

Za nameček pa nam še vsak nakup katerega koli Chipolo izdelka omogoča, da ga zamenjamo z novejšim po polovični ceni. Aja, pa tudi za recikliranje starega poskrbijo, brez dodatnih stroškov poštnine.

Več in 20% popusta na povezavi -> https://cutt.ly/ChipoloOcean


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več