Varnost
27.08.2020 14:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novozelandska borza tarča kibernetskega napada

Novozelandska borza že dva dni ne posluje, saj je bila nedavno žrtev napada na informacijski sistem, s katerim so nepridipravi zelo vplivali na hitrost in zmogljivost internetne povezave.
Novozelandska borza tarča kibernetskega napada
Novozelandska borza tarča kibernetskega napada

NZX je bil tarča DDoS napada že v četrtek. Vir napada izvira izven Nove Zelandije.

Sam napad je zelo okrnil delovanje internetne povezave, zaradi česar so morali trgovanje z delnicami začasno zaustaviti, saj pri trgovanju vsaka stotinka sekunde šteje in lahko pomeni razliko med dobičkom in izgubo.

DDoS je najbolj enostaven in primitven napad, kjer nepridipravi v zelo kratkem času pošljejo neverjetno veliko zahtev na strežnike, kar jih preobremeni in posledično drastično upočasni. Hkrati to vpliva tudi na interetno hitrost, saj je le-ta “posvečena” zgolj nepotrebnim zahtevam.

Da se nepridipravi zaščitijo pred izsleditvijo, največkrat uporabijo računalnike in naprave drugih uporabnikov, ki so po pomoti kliknili in prenesli virus s spleta. Takšen virus največkrat prejmemo preko e-pošte ali z obiskom spletne strani, ki ni zaupanja vredna.

Zato previdnost nikoli ni odveč. Ne odpirajte sumljive e-pošte oziroma ne prenašajte sumljivih prilog, četudi so le-te od znanca, sorodnika, prijatelja … saj je lahko njihov računalnik že okužen in sam razpošilja virus stikom brez njihove vednosti.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več