Računalništvo, telefonija
24.04.2020 13:00

Deli z drugimi:

Share

10 najbolj bizarnih zmenkarskih spletnih strani

10 najbolj bizarnih zmenkarskih spletnih strani
10 najbolj bizarnih zmenkarskih spletnih strani

Aplikacije za spoznavanje novih ljudi, zmenkarije preko spleta in še kaj bi se našlo, kar dandanes dojemamo kot nekaj povsem normalnega in čisto naravnega. Kljub temu pa obstaja nekaj spletnih strani in platform, ki jih milo rečeno moramo označiti za bizarne.

10. “Ugly Schmucks”

Samooklicana #1 med zmenkarskimi skupnostmi za grde. Sletna stran “Ugly Schmucks” ima ta zapis objavljen celo na spletni strani – #1 Ugly Dating Community – kjer iščejo karseda neprivlačne samske osebe. Kljub temu, da verjetno na trgu ni ravno veliko konkurence, vabijo k uporabi vse tiste, ki se v svoji koži ne počutijo dobro, si niso všeč in bi radi našli sebi enake.

9. “Darwin Dating”

Ta spletna stran je nastala na podlagi Darwinove ideje o preživetju najmočnejših. Ustanovitelji Michael Fox, James Duffy in Michael Knapp so si zamislila zmenkarsko spletno stran, kjer ocenjujemo izgled uporabnikov z ocenami od 1 do 5. Če v prvih dveh tednih “poizkusne dobe” ne dosežemo zastavljenega cilja, nas spletna stran enostavno blokira. Na spletni strani so prepovedane akne, “piflarska očala”, rdeči lasje in pleše.

8. Samski “gluten-free” ljudje

Leta 2006, ko je bila spletna stran ustvarjena, je dosegla 3,1 milijona uporabnikov. Prijavimo se lahko tudi, če samo iščemo prijatelja ali partnerja, ki ne konzumira glutena. Kot kaže spletna stran funkcionira dobro, saj se je leta 2014 uvrstila v izbor najboljše zmenkarske spletne strani v ZDA.

7. “Sizzl”

Sizzl je zmankarska spletna stran, ki jo je leta 2015 ustvarilo podjetje Oscar Mayer. Glavna ideja strani je, da združuje vse največje ljubitelje slanine. Deluje na podobnem principu, kot Tinder, le da imajo vsi uporabniki pomembno skupno lastnost – obožujejo slanino. Pred začetkom uporabe aplikacije vsak uporabnik celo reši kratek vprašalnik, ki takoj pokaže, kakšne vrste ljubitelj slanine je.

6. “Positive singles”

Ko preberemo ime aplikacije, bi mislili, da gre za spletno stran, kjer je preprosto dobivajo vsi, ki za sebe trdijo, da so pozitivne osebnosti kajne? Temu ni ravno tako. Zmenkarska spletna stran “Positive singles” je spletna platforma, ki združuje vse, ki so dobili pozitivni na testih za spolno prenosljivimi boleznimi. Uporabniki izpolnijo vprašalnik, kjer označijo svoje bolezni in tako uporabniki takoj vedo, s čim imajo opravka. Verjeli ali ne, aplikacija ima 1,7 milijona članov, leta 2014 pa je dobila nagrado iDating, ki velja v svetu dotičnih, zmenkarskih aplikacij za prave oskarje.

5. “Can do better”

Zmenkarske aplikacije in spletne strani so po navadi namenjene iskanju novih spoznanstev kajne? “Can do better” je namenjena parom, ki niso ravno najbolj zadovoljni. Objavimo sliko para, vsak posebej, nato pa ostali uporabniki glasujejo, kdo v paru bi lahko “dobil boljše”. Glasujejo lahko vsi, tudi tisti, ki niso prijavljeni na spletni strani in potem vsak partner lahko komunicira z ostalimi poraženci ali zmagovalci.

4. “Diaper mates”

Tako kot pove že samo ime, spletna stran združuje ljubitelje plenic. Aplikacija je brezplačna, uporabniki pa lahko z 20 ameriškimi dolarji letne naročnine povečajo število poslanih sporočil. Skoraj 45.000 članov skupnosti na dnevni ravni objavlja slike v plenicah, sodeluje v forumih na dotično temo in debatira o tem, kaj vse bi se še dalo izboljšati.

3. “Clown dating”

“Vsi imamo radi klovne … pusti klovnu, da ljubi tebe”, je neke vrste slogan spletne strani. Ena od študij je v ZDA ugotovila, da se ljudje v večji meri bojimo klovnov, kot pa podnebnih sprememb in terorizma. Zato je klovnom še toliko težje najti sebi enake kajne? Na spletni strani so dobrodošli vsi klovni, tisti, ki imajo radi klovne, ali tisti, ki bi klovni radi postali.

2. “Mullet Passions”

Omrežje “Passions” vsebuje več kot 260 unikatnih zmenkarskih platform, kjer je vsaka namenjena posamezni, nišni skupnosti. Med njimi najdemo tudi posebno spletno stra, ki je namenjena vsem, ki nisojo čop (kakršenkoli pač je).

1. “DNA Romance”

Izredno posebna spletna platforma, ki v iskanje novih spoznanstev vključuje kemijo. Na podlagi DNK algoritmi izberejo potencialno ustrezne uporabnike, prav tako pa s pomočjo psihologije spletna stran preizkusi osebnostno kompatibilnost med ljudmi. Naročnina na spletno stran je 199 ameriških dolarjev za tri mesece uporabe, se pa splača skleniti naročnino za daljše obdobje, kar seveda zniža ceno.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več