Računalništvo, telefonija
06.03.2020 10:24
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Super prenosnik z NVMe diskom po mamljivi ceni

V spletni trgovini PoceniPC.com so testirali najnovejše NVMe SSD diske za zahtevne uporabnike. V ponudbi imajo tudi mamljiv prenosnik znamke HP.
Super prenosnik z NVMe diskom po mamljivi ceni
Super prenosnik z NVMe diskom po mamljivi ceni

NVMe je vrsta povezave s trdim diskom, ki za povezavo s procesorjem uporablja bliskovito hitro vodilo PCI Express. NVMe ponuja veliko višjo končno hitrost prenašanja podatkov kot običajni trdi diski ali SSD diski, poleg tega pa omogoča še vzporedni prenos podatkov, upravljanje čakajočih prenosov in nadzor nad delovanjem. NVMe je tako rekoč novi standard za zahtevne uporabnike.

Testirali in primerjali so tri pogone, ki uporabljajo tri različne tehnologije. Obrambno linijo za navadne trde diske je prevzel disk znanega proizvajalca Seagate, testirali so model ST1000LM048. Med SSD pogoni v trgovini so izbrali najboljše razmerje med kvaliteto in ceno, testirali so Kingston A400. Tretji pa je bil na vrsti NVMe disk, ki je prvi padel pod roke njihovega serviserja, Transcend 110s. Za vse tri teste so uporabljali isti računalnik s programom “CrystalDiskMark“. Zanimive rezultate preverite TUKAJ.

Ponudba, ki je ne gre zamuditi

V trgovini PoceniPC.com priporočajo open-box prenosnik HP s hitrim NVMe SSD diskom. Prenosnik je opremljen s slovensko tipkovnico in najnovejšo 10. generacijo i5 procesorja (Intel Core i5-10210U). Poleg tega ima že naložen operacijski sistem Windows 10.

Razvajal vas bo s 15,6-inčnim oziroma 39,6-centimetrskim FHD zaslonom. Ima tudi dva vhoda USB 3.0, spletno kamero, brezžično povezavo Wi-Fi, Bluetooth, pa HDMI izhod in čitalec kartic.

256 GB prostora za shranjevanje podatkov bi moralo biti za povprečnega uporabnika več kot dovolj. Osnovnim 4 GB sistemskega pomnilnika pa ga lahko po želji dodajo še enkrat toliko. Skupno 8 GB RAM-a pa bi moralo zadostovati tudi za kakšno resnejše delo.

Na zalogi imajo v spletni trgovini PoceniPC.com kar nekaj primerkov omenjenega prenosnika, a se prodaja kot vroče žemljice, zato pohitite z naročilom.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INSIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INSIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INSIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več