Strojna oprema
Računalništvo, telefonija
14.10.2022 15:06

Deli z drugimi:

Share

Samsung na SDC22 predstavil razvoj platforme SmartThings

Integrirana platforma Samsung SmartThings in Bixby gospodinjstvom z več pametnimi napravami omogočata varno, preprosto in priročno izkušnjo pametnega doma.

Družba Samsung Electronics je včeraj v San Franciscu gostila letno konferenco Samsung Developer Conference (SDC), na kateri so se zbrali razvijalci, ustvarjalci in oblikovalci, da bi izvedeli več o brezhibnih in povezanih izkušnjah, ki jih omogoča podjetje Samsung. 

SmartThings se iz platforme za povezovanje vse bolj razvija v orodje za pametnejši življenjski slog. Podjetje je na dogodku razkrilo, na kakšen način se je, med drugim tudi s posodobitvijo vizije za razvoj te platforme, zavezalo ustvarjati poenostavljene in inovativne uporabniške izkušnje. SmartThings z bolj poglobljenimi integracijami z virtualnim asistentom Bixby in brezhibno povezljivostjo z napravami, ki so združljive s protokolom Matter, ustvarja bogatejši in bolj odprt svet, ki uporabnikom omogoča enostavnejše ustvarjanje povezav in vsakdanje življenje.

“V podjetju Samsung v naprave, platforme in storitve nenehno uvajamo inovacije, da bi jih naredili enostavnejše in priročnejše. Ponosni smo, da vam lahko z namenom krepitve sodelovanja s partnerji in razvijalci predstavimo naslednjo generacijo storitev, kot je SmartThings. Ker tehnologije postajajo vse bolj kompleksne, bomo vedno iskali načine, kako življenje narediti enostavnejše, bolj povezano in prilagodljivo, da se bodo naši uporabniki lažje osredotočili na tisto, kar je najpomembnejše,” je povedal Jong-Hee (JH) Han, podpredsednik, izvršni direktor in vodja oddelka Device eXperience (DX) pri družbi Samsung Electronics.

Povezovanje platform in naprav s Calm tehnologijo

Vizijo brezhibne povezljivosti podjetja Samsung navdihuje filozofija tehnologije Calm, ki predvideva takojšnje povezano delovanje naprav, da bi potrošniki porabili manj časa za nastavitve in se lahko takoj prepustili izkušnjam. Za uresničitev te vizije je Samsung na novo zasnoval SmartThings ter povezane storitve in vzpostavljena partnerstva. Tu velja izpostaviti predvsem vozlišče  Everywhere, kiz zvočnimi in vizualnimi podatki širi svoje zmogljivosti na celoten pametni dom ter SmartThings Energy, SmartThings Pet in SmartThings Cooking. Samsung se je povezal tudi z družbo Philips Hue. V želji, da bi se  osvetlitev pametnega doma ujema z glasbo je Samsung Philips Hue Sync vključil neposredno v naprave Galaxy.

Brezhibna izkušnja se z integracijo SmartThings s protokolom Matter in članstvom podjetja Samsung v združenju Home Connectivity Alliance širi tudi izven ekosistema Samsung. Google in Samsung sta vzpostavila sodelovanje, da bi uporabnikom omogočila iskanje in povezovanje naprav na različnih platformah z vgradnjo funkcije večupravljanja na napravah, ki omogočajo povezovanje s protokolom Matter. Sodelovanje med podjetjema bo v prihodnosti v povezani dom tako omogočilo vključitev še več naprav in uporabnikov.

Bixby, orodje za razvijalce, s katerim lahko ti ustvarijo bolj inteligentne glasovne uporabniške vmesnike, je sedaj še bolj integrirano v platformo SmartThings. Bixby se je kot reprezentativna platforma glasovnega pomočnika razvil v rešitev umetne inteligence na napravi in v medopravilno izkušnjo v celotnem ekosistemu Samsung. S pomočjo novega studia Bixby Home Studio lahko razvijalci zdaj ustvarjajo diferencirane, prilagojene izkušnje za platformo SmartThings.

Ker pametni dom postaja vse naprednejši, Samsung uvaja novo varnostno paradigmo, ki omogoča, da se naprave Samsung ščitijo med seboj. Samsung Knox Matrix[1] je zasebna platforma, ki temelji na verigi blokov in upravičene naprave Samsung spreminja v ščit. Ta ščiti celoten ekosistem naprav – od naprav Galaxy do televizorjev in gospodinjskih aparatov. Poleg tega lahko uporabniki z novo nadzorno ploščo za varnost in zasebnost prilagodijo osebne nastavitve zasebnosti. Nadzorna plošča pregleduje stopnjo zaščite, priporoča varnostne posodobitve in uporabnikom ponuja možnosti za upravljanje podatkov tako, da postavlja zasebnost in varnost na prvo mesto.

Vaš Galaxy, vaš način z uporabniškim vmesnikom One UI 5

Z uvedbo novega uporabniškega vmesnika One UI 5 je Samsung uporabnikom omogočil, da prilagodijo videz in občutek svoje naprave ter obenem povečal produktivnost in zagotovil neverjetne izkušnje z vsemi napravami in platformami. One UI 5 prinaša bolj prilagojene izkušnje z načini in rutinami ter dinamičnim zaklenjenim zaslonom, ki na telefonu, uri Galaxy Watch in drugih napravah One UI 5 prikazuje več vizualnih podob. Z novo funkcijo Bixby Text Call bo Bixby Voice v vašem imenu odgovarjal na klice in delil natipkana sporočila s klicateljem. One UI 5 uvaja tudi nove rešitve za vsakodnevno spremljanje zdravja ne enem mestu. To vključuje Samsungov Privileged Health SDK, ki razvijalcem omogoča izdelavo aplikacij, ki izkoriščajo senzor BioActive na uri Galaxy Watch[2].

Naložbe in raziskave za prihodnost

Družba Samsung Research se, da bi ustvarila inovacije za boljši jutri, poln izjemnih inovacij in odprtega sodelovanja, ozira onkraj danes znanega obzorja. Družba Samsung Research na portalu GitHub svojo kodo za manipulacijo robotske roke ponuja akademikom, raziskovalcem in razvijalcem, da bi tako tako omogočila preučevanje novih zamisli na področju robotske manipulacije.

Ekipo podjetja Samsung Research so navdihnile tudi nove funkcije za dobro počutje, ki jih je podjetje uvedlo zlasti pri uri Galaxy Watch5. Da bi odkril nove možnosti uporabe teh funkcij, Samsung Research sodeluje z univerzami in zdravstvenimi ustanovami, ki se ukvarjajo z raziskovanjem zdravja srca, stresa, krvnega tlaka, zdravja pljuč in živčnega sistema. Celovit paket SDK – Samsung Health Stack pospešuje raziskave na pomembnih zdravstvenih področjih in spodbuja nadaljnji razvoj.

Več informacij o včerajšnji konferenci Samsung Developer Conference (SDC) 2022 je na voljo na spletnem mestu [developer.samsung.com].

Dostopnost storitev se razlikuje od tržišča do tržišča.


[1] Samsung Knox Matrix bo sprva na voljo v izbranih Samsungovih napravah že konec leta 2023. Podpora za izdelke drugih proizvajalcev bo sledila pozneje.

[2] Na voljo v urah Galaxy Watch 4 serije in Galaxy Watch 5 serije.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več