Programska oprema
22.08.2008 08:31

Deli z drugimi:

Share

Opera zakrpala 7 lukenj

Podjetje Opera software je v zadnji različici svojega spletnega brskalnika Opera odpravila sedem ranljivosti, za eno od njih pa so odklonili pojasnilo ter namignili, da to ranljivost vsebujejo tudi drugi programi. V različici 9.52 je tako odpravljenih kar nekaj ranljivosti. Sedem v različici za okolje Windows, pet za okolje MacOS in šest za okolje Linux.

Nenavadno pa je, da se podjetje izogiba vprašanjem o razlagi tistega enega hroščka, ki so ga v dnevniku sprememb označili kot ranljivost, ki omogoča izvajanje skript preko strani. Chris Webber iz podjetja Casaba Security je napovedal, da bodo podrobnosti objavili nekoliko kasneje.

Zadnja različica poleg omenjenih varnostnih pomanjkljivosti vsebuje še popravke uporabniškega vmesnika ter poštnega in pogovornega odjemalca. Odpravljena pa je tudi napaka, ki je povzročala težave pri uporabi spletne strani Google Gmail.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več