Računalništvo, telefonija
17.06.2008 09:56
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Telematski sistemi sledenja CVS Mobile

Podjetje CVS Mobile je predstavilo naslednjo generacija sistemov sledenja CVS Mobile. Telematski sistemi sledenja CVS Mobile omogočajo neprekinjeno spremljanje podatkov o lokaciji vozil in njihovem statusu (od avtomatske porabe goriva, do tahografskih podatkov ipd.), podpirajo različne oblike komunikacije z vozilom oziroma voznikom in navsezadnje analizo vseh vrst podatkov o vozilu. Uporabniki lahko do teh podatkov dostopajo prek spleta oziroma prek mobilnega telefona.

Neprestano spremljanje položaja vozil voznega parka danes predstavlja le eno od informacij, ki jih zagotavlja naslednja generacija sistemov sledenja podjetja CVS Mobile, ki temelji na telematiki. Resnična dodana vrednost tovrstnih sistemov je dolgoročna, saj ti omogočajo optimiziranje prevozov in blagovnih tokov ter s tem neposredno zmanjševanje prevoznih stroškov. Ravno zato telematsko slednje v času nenehnega draženja bencina in nafte postaja vedno bolj pomembno. Omogoča nenehen dostop do podatkov o avtomatski kontroli skupne porabe goriva in povprečni porabi vozila glede na poljubna obdobja. Prav tako lahko 24 ur dnevno prek spleta pregledujemo tahografske podatke; od režima vožnje, prometnih prekrškov, do delovnega časa. Navsezadnje lahko s slednjem nadzorujemo tudi kakovost vožnje voznika v določenem obdobju, ki jo lahko v vsakem trenutku primerjamo s povprečjem ostalih voznikov.

Telematski sistem slednja CVS Mobile podpira pet med seboj povezanih aplikacij- MAP, NET, WAP, WEB in NET. Mobile MAP je osnovna aplikacija namenjena upravljanju z voznim parkom ter optimizaciji delovnega časa in stroškov na vseh ravneh poslovanja podjetja. Omogoča neprekinjeno sledenje vozila, pregled zgodovine opravljene poti in analiziranje podatkov, prikaz trenutnega stanja celotnega voznega parka, nadzor nad stroški voznega parka ter optimizacijo poti. Mobile NET deluje kot del aplikacije Mobile MAP in je namenjena podjetjem, ki potrebujejo pisno komunikacijo z vozniki oziroma zajem statusnih dogodkov osnovne delovne enote. Podpira komunikacijo podjetja z vozniki ter omogoča komunikacijo med vozniki 24 ur dnevno, navigacijo voznika, določanje statusa vozila ali voznika, prijavo voznika, avtomatski zajem vseh podatkov iz vozila s pomočjo vmesnika in tiskanje v vozilu.

Mobile WAP je namenjena pregledu stanja vozila na GSM-telefonu in dostopu do vseh podatkov, ki so na voljo v Mobile MAP. Mobile WEB obsega uporabo internetne aplikacije, ki omogoča delo ali nadzor nad voznim parkom podobno kot Mobile MAP, vendar prek programa Internet Explorer. Namenjena je predvsem naročnikom, ki jim zadošča splošna uporaba oziroma omejena funkcionalnost storitev Mobile MAP in NET. Mobile DAT je zasnova na podatkovnem komunikacijskem vmesniku, ki služi za povezovanje z raznimi obstoječimi informacijskimi sistemi ali podatkovnimi bazami pri naročniku. Služi prenosu podatkov o potnih nalogih in kilometrinah ter nekaterim namensko izdelanim aplikacijam na Mobile NET.

Z letošnjim letom je CVS Mobile na trg uvedlo novo, prilagojeno storitev telematskega sledenja po Sloveniji. Storitev “Vselej” je namenjena manjšim podjetjem oziroma podjetnikom z voznim parkom (prevoznikom živil, kurirskim službam, terenskim servisnim podjetjem, transportnim in logističnim podjetjem, taksi službam ipd.), ki večino svojega dela opravijo na področju Slovenije. Primerna je tudi za vse, ki bi sledenje želeli v svoje vozilo vgraditi za individualno uporabo.

“Vselej” zagotavlja cenovno dostopnejšo storitev sledenja po Sloveniji, ki, v primerjavi s sistemov za mednarodni transport, predstavlja funkcionalno okrnjeno storitev. Svojim uporabnikom omogoča neprestano spremljanje položaja vozil po Sloveniji, arhivski pregled podatkov oziroma opravljenih poti, tekočo informacijo o statusu vozila oziroma tovora, pregled stroškov voznega parka in možnost analiz podatkov. Podjetja lahko do podatkov o svojem voznem parku dostopajo neposredno prek spleta, saj dodatna programska oprema ni potrebna. Storitev “Vselej” je naročnikom na voljo za fiksni mesečni strošek, ki že vključuje najem strojne opreme.

Delniška družbe CVS Mobile je mlado, sodobno in hitro rastoče podjetje za zasnovo, razvoj ter inženiring informacijskih rešitev. Uvršča se med največje slovenske ponudnike storitve sledenja voznih parkov. Storitev telematskega sledenja uspešno izvaja tudi za naročnike iz drugih držav Evropske unije in Balkana. Medtem ko je že uveljavljeno v segmentu transportnih in službenih vozil, se uspešno prebija tudi v segment plovil. S sledenjem so že opremili floto regatnih jadrnic.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več