Računalništvo, telefonija
12.12.2007 12:31

Deli z drugimi:

Share

Nagrade Netko 2007

V 2. kleti Gospodarske zbornice Slovenije so v torek podelili nagrade Netko 2007 – ugledno in tradicionalno nagrado za najboljšo poslovno in upravno spletno stran. Nagrada NETKO se podeljuje že 9. zapored. Letošnje leto nagrado že drugič podeljuje GZS – Združenje za informatiko in telekomunikacije v sodelovanju z Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.

Nagrada Netko se podeljuje v petih kategorijah: predstavitve podjetij s področja industrije, storitev, trgovine in financ; predstavitve institucij s področij državne in javne uprave; predstavitve medijev in informativnih portalov; spletne predstavitve E-trgovin in drugih spletnih storitev ter v kategoriji predstavitev produktov in blagovnih znamk.

Letošnja novost nagrade Netko je ocena oz. poročilo, ki jo je za vsako prijavljeno spletno stran izdala posebna strokovna komisija. Vse prijavljene strani bodo tako dobile poročilo o svojih prednostih in slabostih.

Veliko nagrado Netko 2007 v kategoriji predstavitve podjetij s področja industrije, storitev, trgovine in financ je prejela spletna stran Visoke poslovne šole Doba Maribor, ki po besedah strokovne žirije izstopa zaradi koristno podanih informacij grupiranih po uporabniških skupinah. Veliko nagrado Netko 2007 v kategoriji najboljše spletne strani institucij s področja državne in javne uprave ter skupnosti je prejela stran Tosemjaz, Zavoda za zdravstveno varstvo Celje, ki zadržuje veliko pozornost mladih uporabnikov in jim ponuja pomoč velikega števila zdravnikov volonterjev. Velika nagrada Netko 2007 pri medijih in informativnih portalih je šla v roke Dnevniku, katerega spletno stran odlikuje kompletnost medijskega prijema, uporabnost in ažurnost. Na področju E-trgovin in drugih spletnih storitev je Veliko nagrado Netko prejela E-trgovina Mimovrste, saj ponuja novo kakovost in s tem tudi smer razvoja za veliko večje tekmece. V kategoriji predstavitve produktov in blagovnih znamk je nagrado prejela blagovna znamka Go!Design, ki je uravnotežen primer ustvarjanja skupnosti okrog neke blagovne znamke.

Poleg Velikih nagrad Netko je bilo na prireditvi podeljenih še 10 zlatih, 13 srebrnih in 14 bronastih priznanj Netko.

Projektna skupina Netko je letos prejela vsega skupaj 117 prijav oz. 78 prijav različnih spletnih strani.

Na podelitvi nagrad Netko 2007 sta o pomembnosti ustrezne prezentacije na svetovnem spletu spregovorila ministrica za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Mojca Kucler Dolinar in generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije Samo Hribar Milič. Udeležba visokih gostov na prireditvi utrjuje ugled in kredibilnost nagrade.

Podelitev, ki je temeljila na principu ”virtualne džungle”, je povezovala vedno bolj poznana radijska voditeljica Ota Roš, poseben pečat dogodku pa je dodal nastop plesne skupine, ki je zaplesala na džungelske ritme.

Nagrajene spletne strani:
www.vpsm.si
www.tosemjaz.net
www.dnevnik.si
www.mimovrste.com
www.go-design.si


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več