Telefoni
04.04.2022 15:35

Deli z drugimi:

Share

Googlov naslednji Android telefon bi lahko dobili veliko prej, kot smo pričakovali

Po spletu so zaokrožile fotografije škatle Pixla 6a in sprožile različne špekulacije, govorice in ugibanja. Povsem realno lahko pričakujemo, da naslednji Googlov telefon prihaja kmalu, lahko pa se zgodi, da je vse skupaj zgolj umetno ustvarjena zgodba.

Naslednji telefon, ki ga pričakujemo od Googla, je Pixel 6a, a čeprav so nedavne govorice kazale, da bo ta zamujal (morda do 28. julija), zdaj obstajajo dokazi, da bi se lahko začel prodajati že veliko prej. V javnost je namreč pricurljala fotografija škatle za telefon, ki je videti kot maloprodajna.

Sliko škatle je delil Techxine – spletno mesto, ki še ni posebej priznano, zato bi vse to skupaj lahko vzeli z rezervo. Kljub temu je videti prepričljivo, saj se ujema z obliko škatle telefona Pixel 6, vendar je na njej napisano Pixel 6a. Je pa hkrati tudi res, da se vse to da narediti že z osnovnim znanjem v programu Photoshop.

Vsekakor je na škatli prikazana slika zadnje strani telefona, ki je prav tako zelo podobna Googlovemu Pixlu 6, čeprav se zdi, da je v nekoliko drugačni barvi. Prikazani telefon je črne barve kot Pixel 6 Stormy Black, le da za razliko od tega telefona trak nad kamero ni drugačnega odtenka. Vse je samo črno.

(Vir fotografije: Techxine)

Po eni strani to pomeni, da verjetno ne gledamo le telefona Pixel 6, se pa podoba na zgornji slii ne sklada s prejšnjim uhajanjem informacij. Namreč te so nakazovale, da naj bi Google Pixel 6a ohranil dvobarvni videz telefona.

Oblika je sicer takšna, kot smo pričakovali na podlagi prvotnih špekulacij in govoric, saj je v bistvu enaka kot pri Pixlu 6 in ima zadnjo kamero z dvema objektivoma – čeprav uhajanja kažejo, da bi se lahko eden od uporabljenih objektivov razlikoval od Googlovega paradnega konja. V bistvu nas ne bi niti malo presentilo, če bi bila na zadnji strani namesto stekla uporabljena plastika.

Analiza: maloprodajna škatla kaže na hiter začetek prodaje

To novo uhajanje informacij sicer ne vključuje nobenih informacij o datumu izida, vendar dejstvo, da smo sploh videli maloprodajno škatlo, nakazuje, da bi lahko Google Pixel 6a prišel zelo kmalu.

Trenutni scenariji kažejo, da bo morda predstavljen na sejmu Google IO 11. maja, vendar bo zaradi stalnega pomanjkanja čipov v trgovinah morda šele konec julija.

Če je ta škatla resnična, bi lahko telefon dejansko začeli prodajati kmalu po napovedi v maju – čeprav morda sprva le v nekaterih regijah.

Seveda je glede na vir in prej omenjeno možnost uporabe Photoshopa ter vprašljivo barvno shemo ta maloprodajna škatla vseeno lahko ponaredek.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več