Twitter
19.03.2022 17:05

Deli z drugimi:

Share

Twitter sedaj tudi na Toru

Twitter je nedavno naredil pomemben korak na področju zasebnosti in cenzure, saj je odslej na voljo tudi na Toru.
Twitter odslej deluje tudi preko Tora
Twitter odslej deluje tudi preko Tora

Twitter je pravkar naredil korak proti cenzuri, tudi če tega tehnološki velikan ne bo obešal na veliki zvon.

Nedavno je Alec Muffett, strokovnjak za kibernetsko varnost z dolgo zgodovino dela z omrežjem Tor, sporočil, da je svoje veščine uporabil pri Twitterju. Natančneje, Muffett je zapisal, da je podjetju pomagal uvesti na cenzuro odporen način, da uporabniki dostopajo do platforme družbenih medijev – tudi če bi vladni uradniki v državi, kot je Rusija, to želeli preprečiti.

Tor deluje tako, da pošilja internetni promet od uporabnika prek naključnih strežnikov in ta promet šifrira na vsakem koraku. To pomeni, da spletno mesto ne ve, kdo konkretno ga uporablja, ponudnik internetnih storitev pa ne vidi, katera spletna mesta si ogledujejo njegove stranke. Tor je odličen, sploh za stvari, ki jih želite obdržati zase.

“To je verjetno dolgo pričakovan in najpomembnejši tvit, ki sem ga kdaj napisal,” je zapisal Muffett. “V imenu @Twitterja z veseljem objavljam njihovo novo storitev @TorProject na: https://twitter3e4tixl4xyajtrzo62zg5vztmjuricljdp2c5kshju4avyoid.onion/”

Uporabniki, ki imajo nameščen brezplačen brskalnik Tor, lahko od zdaj naprej dostopaljo do Twitterjevega spletnega mesta neposredno od koder koli na svetu, kjer Tor deluje. To, da ima Twitter zdaj lastno spletno mesto Tor, doda plast zaščite, ki presega tisto, kar bi uporabnik dobil, če bi z brskalnikom Tor obiskal Twitter preko uradne spletne strani.

“Lokacija in IP naslov storitev omrežja Onion (dostopen preko brskalnika Tor) sta skrita, zaradi česar jih je težko cenzurirati ali identificirati njihove uporabnike,” pojasnjujejo pri Toru. “Ves promet med uporabniki Tor in storitvami na Onionu so šifrirani od konca do konca, zato vam ni treba skrbeti za varno povezavo prek HTTPS.”

Vse, kar so pri Twitterju zapisali, seveda v objavi na Twitterju je, da se “zavedamo, da je Twitter omejen za nekatere uporabnike v Rusiji in si prizadevamo, da bi naša storitev ostala varna in dostopna.”


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več