Računalništvo, telefonija
05.06.2019 13:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaspersky z osveženo korporativno znamko in novo vizualno identiteto

Več kot dve desetletji je družba Kaspersky Lab z uresničevanjem poslanstva, da reši svet, potrošnikom ponujala najboljše varnostne rešitve. S tem ko svet postaja vse bolj digitaliziran in globaliziran, je podjetje svoj razvoj preusmerilo prek laboratorija protivirusnih rešitev z namenom, da postane tehnološki vodja z naprednim in obširnim portfeljem varnostnih rešitev in storitev. Te vključujejo tudi inovativne produkte in tehnologije, oblačne storitve ter vodilno strokovno znanje o grožnjah.
Kaspersky z osveženo korporativno znamko in novo vizualno identiteto
Kaspersky z osveženo korporativno znamko in novo vizualno identiteto

Preznamčenje odseva preobrazbo podjetja. Naziv podjetja je odslej preprosto ‘Kaspersky’, novo poslanstvo pa je graditi varnejši svet (angl. building a safer world). To poudarja predanost podjetja zaupanja vredni in transparentni prihodnosti, v kateri imajo zahvaljujoč zaščiti podjetja Kaspersky vsi dostop do neskončnih priložnosti tehnologije.

Nova korporativna znamka odseva evolucijo osredotočenosti podjetja od »kibernetske varnosti« do širšega koncepta »kibernetske odpornosti« (angl. cyber-immunity). Živimo v svetu, kjer smo zaradi tehnologije povezani kot še nikoli prej. Kibernetska varnost je v današnjem svetu več kot samo zaščita naprav. Pomeni razvoj ekosistema, v katerem je vse, kar je povezano, tudi zaščiteno. Preznamčenje družbe Kaspersky zaznamuje predanost podjetja tej evoluciji in vodilni vlogi pri razvoju višjih standardov v industriji za prihodnost. Prenova kaže na podporo družbe ustvarjanju povezanih sistemov, ki so zaščiteni že v sami zasnovi (angl. secure-by-design), namesto da je zaščita le eden od možnih dodatkov po zaključku njihove izdelave.

Eugene Kaspersky, generalni direktor družbe Kaspersky, je ob novostih izpostavil: »Danes ima svet nove potrebe in preznamčenje družbe odseva naše poslanstvo, da zadostimo tem potrebam – ne samo danes, ampak tudi v prihodnosti. Na podlagi dosedanjih uspehov pri zaščiti sveta pred spletnimi grožnjami bomo pomagali graditi varnejši svet, ki je imun na kibernetske grožnje. Gre za svet, v katerem lahko vsak svobodno uživa v številnih prednostih, ki jih ponuja tehnologija.«


Nova vizualna identiteta

Kot del preznamčenja je družba posodobila vizualno identiteto, da ta odraža osnovne vrednote in bistvo tega, kar Kaspersky predstavlja kot organizacija. Nov logotip sestoji iz geometrično in matematično natančnih oblik črk, ki predstavljajo vrhunsko strokovno znanje s področja programske opreme, na katerem podjetje temelji in mu ostaja predano še naprej. Sprememba imena je privedla tudi opustitve besede »Lab«.

»Osnova za obstoječi logotip je bila razvita leta 1997 in od takrat se je spremenilo marsikaj. Prej smo uporabljali črke iz grške abecede, ki zaradi sprememb v širini in globini naših komunikacij niso več relevantne. Pogledati moramo namreč v prihodnost in sprejeti digitalni svet. Tako se nam je zdelo logično, da ob razvoju nove vizualne identitete podjetja iz našega imena odstranimo besedo laboratorij (angl. Lab). Želeli smo namreč poenostaviti našo blagovno znamko na način, da ta pomaga prenesti našo novo filozofijo in poslanstvo, hkrati pa še vedno poudarja široko paleto tehnologij podjetja,« je razložil Andrew Winton, podpredsednik za področje marketinga v družbi Kaspersky.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PRISTOP d.o.o., KASPERSKY LAB
Za več informacij so vam na voljo pri PRISTOP d.o.o., KASPERSKY LAB
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PRISTOP d.o.o., KASPERSKY LAB? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več