Telefoni
04.04.2019 11:38
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nokia X71, prvi telefon HMD z luknjo v zaslonu

Nova Nokia X71 ponuja vse, kar potrebujejo zahtevnejši uporabniki.
Nova Nokia X71 ponuja vse, kar potrebujejo zahtevnejši uporabniki.

Podjetje HMD Global je na letošnji mednarodni konferenci mobilne telefonije MWC19 v Barceloni blestelo s fotografskim pametnim mobilnim telefonom Nokia 9 PureView. Poleg tega je predstavilo še bogato paleto cenejših, a vseeno zelo solidnih pametnih telefonov Android. Tu je šlo za pametne mobilne telefone družin Nokia 4.2, Nokia 3.2, Nokia 1 Plus in Nokia 210, ki so bili seveda pisani na kožo nekoliko manj zahtevnim uporabnikom. Sedaj pa so na svoj račun prišli še tisti, ki prisegajo na inovativnost. Njihov najnovejši pametni mobilni telefon Nokia X71 je namreč opremljen z zaslonom Infinity-U, kar pomeni, da je v zaslonu luknja oziroma odprtina, ki je namenjena kakovostni spletni kameri.

Pametni mobilni telefon Nokia X71 je opremljen z zaslonom s 16,2-centimetrsko oziroma 6,39-palčno diagonalo, ki pokriva 93 odstotkov sprednje stranice telefona. Robovi okoli zaslona so skorajda neopazni, spodnji rob pa je nekoliko debelejši. Pod luknjo v zaslonu se nahaja kakovostna spletna kamera ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk. Na hrbtni strani naprave so kar trije digitalni fotoaparati, in sicer ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk, 8 milijonov slikovnih točk in 5 milijonov slikovnih točk, pod njimi pa najdemo hiter in natančen bralnik prstnih odtisov. Na srečo je tu še vedno klasičen priključek za slušalke, dolgo avtonomijo delovanja pa zagotavlja baterija zmogljivosti 3.500 miliamper ur v navezi z optimiziranim mobilnim operacijskim sistemom Android 9.0 Pie.

Novi pametni mobilni telefon Nokia X71 je sprva naprodaj na Kitajskem, zanj pa je v prosti prodaji treba odšteti okoli preračunanih 345 evrov. Novost bo kmalu naprodaj tudi na drugih trgih, in sicer pod komercialno oznako Nokia 8.1 Plus. Cena bo pričakovano nekoliko višja, a še vedno nižja od večine paradnih konjev vodilnih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Android.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več