Računalništvo, telefonija
26.10.2015 12:05
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

S pametnim termostatom tado° do cenejšega ogrevanja

S pametnim termostatom tado° do cenejšega ogrevanja
S pametnim termostatom tado° do cenejšega ogrevanja

Internet stvari se počasi, a vztrajno prebija tudi v naše domove. Če bi vam rekel, da smo našli in preizkusili izdelek, ki samodejno zagotavlja toplo udobje doma in hkrati poceni vaš račun za ogrevanje, imam vašo pozornost, ne?

Pametni termostat tado°, ki ga snovalci razvijajo že od leta 2010, namreč prek lokacije vašega pametnega telefona ugotavlja, kdaj je primeren čas za vklop gretja ali hlajenja vašega doma in tako učinkovito zniža vaš energetski račun. Čeprav je gretje odgovorno za 60 odstotkov energetskih stroškov bivanja, povečini še vedno za kontroliranje gretja uporabljamo zastarelo tehnologijo, zaradi česar izgubljamo denar in smo prikrajšani za udobje. Za tado° velja, da se bo zaradi prihrankov sam poplačal v roku leta dni.

Ime izvira iz Japonske Skovanki tadaima and okaeri na grobo prevedemo v dobrodošli doma, torej občutek, ki ga nudi tado°, ko vstopimo v primerno vnaprej ogreti ali ohlajen dom. tado° prek aplikacije na pametnem telefonu namreč ve, kako daleč od doma ste in kdaj ga zapustite, poleg tega pa si zapomni, kako na najučinkovitejši način predgreje vaš dom za čas vrnitve, kar skupaj zmanjša strošek ogrevanja tudi do 31 odstotkov.

Ker se stavbe in prostori precej razlikujejo, se tado° glede na način gradnje, izolacije prostorov, velikost oken in še bi lahko naštevali priuči najbolj optimalnega načina predgretja vašega doma. tado° prav tako konstantno spremlja vremenska poročila in se sam odloči, kdaj bo bolje, da sonce ogreje vaš dom, kar je še posebno priročna funkcija za vse s talnim gretjem.

tado° poleg vsega tudi nadzira delovanje vašega ogrevalnega sistema in vam samodejno javlja napake in okvare ter celo predlaga rešitve.

Prek mobilne aplikacije, ki je na voljo za Android, iOS in Windows Phone, lahko spremljate samodejno gretje vašega doma in v način gretja ročno ter oddaljeno tudi posežete. Podatki vam bodo razkrili, kdaj se je gretje vklapljalo, kaj ga je sprožilo in koliko vas je to stalo.

tado° se ujame s 95 odstotki ogrevalnih sistemov, zato namestitev ne bi smela biti težava. Pa bo zadeva delovala tudi pri vas doma? Stopite v stik s spletno stranjo www.tado.com in preverite.

Preberite še Električni radiator, ki je več kot to in Svoj kopalniški radiator lahko oblikujete kar sami.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710