Telefoni
27.11.2018 08:00

Deli z drugimi:

Share

Apple se trudi vstopiti v modno industrijo s prav posebno aplikacijo

Apple se trudi vstopiti v modno industrijo s prav posebno aplikacijo
Apple se trudi vstopiti v modno industrijo s prav posebno aplikacijo

Apple se še naprej trudi z velikimi koraki vstopiti v svet mode in modne industrije. Eden zadnjih tovrstnih poizkusov je z novo aplikacijo, ki jo razvija za zaposlene v luksuznih Keringovih trgovinah po celem svetu. Če se morda sprašujete, zakaj bi korporacija kot je Apple želela priti v modno industrijo, je odgovor sila preprost. Z vsemi “modnimi” potezami si Apple najprej želi, da zaposleni v velikih modnih blagovnih znamkah uporabljajo iOS naprave. Tukaj ne govorimo samo o uporabi doma oz. v privatnem življenju, temveč predvsem v službi, torej na delovnem mestu. Applov projekt bo sestavljen iz integracije serije aplikacij v luksuzne trgovine po svetu – med drugim bo Apple sodeloval s trgovinami Gucci, Yves Saint Laurent, Boucheron, Balenciaga, Alexander McQueen in še bi lahko naštevali.

Reuters poroča, da naj bi Applovo sodelovanje z luksuznimi blagovnimi znamkami temeljilo na ideji, da trgovine prevzamejo več nadzora nad e-poslovanjem, in sicer z Yoox Net-A-Porter. Za vse tiste, ki tega ne poznate, gre za spletnega modnega trgovca, ki je bil ustanovljen leta 2015 in je v treh letih priplezal iz podjetja, ki je imelo približno 20 obiskovalcev na leto, do podjetja, ki ima svoja mednarodna skladišča v mestih New Jersey in Tokyo.


Viri, ki sicer niso avtorizirani, da javno govorijo v Applovem imenu, so za portal AppleInsider povedali, da verjamejo, da je zgoraj omenjeno podjetje del posebnega programa “Mobility Partner Program“. Applov Mobility Partner Program je usmerjen v širjenje Applove tehnologije na področje poslovnih aplikacij. Gre za dvosmeren projekt , kjer Apple sodeluje z ostalimi podjetji in razvijalci, medtem ko dotična podjetja v zameno za Applovo sodelovanje Applu nudijo prepotrebne povratne informacije.


O sodelovanju med Applovim in podjetji kot so IBM, Cisco in Deloitte je bilo veliko napisanega in povedanega, vsi ti projekti pa so za razliko od zgoraj izpostavljenih v kategoriji “MobileFirst for iOS”. To preprosto pomeni, da so te korporacije usposobljene, da same skrbijo za strojno opremo iPadov, za upravljanje naprav, analitiko, varnost, mobilno integracijo in “on-site” popravila. “Mobility Partner Program se osredotoča na rešitve programske opreme in ne toliko na strojno in programsko opremo kot nek paket.


Apple je z informacijami o programu “Mobility Partner Program” zelo skop. Vse kar je do tega trenutka znano je, da bo program delal v korist zaposlenih in njihove produktivnosti. Tukaj torej ne gre za klasično vpeljevanje nove tehnologije v neko delovno okolje, temveč za celostno izkušnjo s tehnološkim ekosistemom, ki ga pa Apple brez dvoma lahko nudi.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več