Igre
25.01.2022 07:32
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

E-športna zveza Slovenije je postala član Evropske e-športne zveze

E-športna zveza Slovenije je postala polnopravna članica Evropske e-športne zveze, ki pod svojim okriljem združuje 41 nacionalnih e-športnih zvez.

Evropska e-športna zveza je bila ustanovljena februarja leta 2020, tik pred epidemijo, ki je zadnji dve leti krojila dogajanje tudi na tem področju. Kljub temu ji je uspelo zrasti v največjo kontinentalno e-športno zvezo, ki ima vpliv tudi na svetovno e-športno dogajanje.

Evropska e-športna zveza skrbi za promocijo evropskih e-športnikov in organizacij v evropski politiki, medijih, športu in družbi, s končnim ciljem e-šport postaviti ob bok že uveljavljenega konvencionalnega športa.

Gre za velik korak naprej v razvoju in prepoznavnosti slovenskega e-športa na evropski in svetovni sceni. S pomočjo krovne organizacije, ki pod svojim okriljem združuje 41 nacionalnih zvez, slovenskim e-športnikom ne bo omogočena le lažja udeležba na mednarodnih tekmovanjih, temveč bo slovenski glas dobil svojo veljavo tudi v evropskem merilu.

Verjamemo, da bo naš e-šport stopil na že utrjeno pot uveljavljenih azijskih e-športnih velikanov, ki na svoja tekmovanja privabljajo na desettisoče športnih navdušencev.

Več na eszs.si


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Video igre

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-športna zveza Slovenije (EŠZS)
Za več informacij so vam na voljo pri E-športna zveza Slovenije (EŠZS)
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-športna zveza Slovenije (EŠZS)? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več