Strojna oprema
13.10.2006 09:00

Deli z drugimi:

Share

Aventail presegel 2,5 milijona SSL VPN uporabnikov po svetu

SSL VPN ponudnik Aventail je oznanil, da je v obdobju januar-junij 2006 pridobil novih 500.000 končnih uporabnikov po celem svetu, s čimer se je številka vseh končnih uporabnikov povzpela na 2.5 milijona. Organizacije iz vseh področij, vključno z zdravstvom, finančnim sektorjem, javno upravo in izobraževanjem se obračajo k večkrat nagrajeni Aventail platformi, ki omogoča varen oddaljen dostop do aplikacij in virov za njihove zaposlene in poslovne partnerje. Aventailovo rast vzpodbujajo nove in navdušene stranke, ki še dodatno razširjajo svoje namestitve. Med organizacije, ki uporabljajo Aventail spadajo JRI, Diamond Lifestyle, Royal United Hospital Bath, Luxair in mnogi drugi.

“V nekaj letih smo bili priča pomenljivi rasti uporabe naših SSL VPN naprav v organizacijah povsod po svetu, od Severne Amerike do Japonske in Evrope,” je povedal Evan Kaplan, CEO, Aventail. “Z razpršenostjo danešnje delovne sile, hitro rastjo širokopasovnih in mobilnih naprav in potrebo IT-ja po večjem nadzoru nad omrežjem pričakujemo, da se bo takšen trend nadaljeval.”

Organizacije zahtevajo rešitve, ki pomagajo ohranjati IT omrežja varna in brez zlonamernih groženj, medtem ko istočasno ponujajo učinkovit dostop za mobilne uporabnike, pa naj le-ti potujejo, delajo doma ali v pisarni. Zaradi rasti potrebe za učinkovitim nadzorom dostopa v omrežje za oddaljene uporabnike je Aventail SSL VPN ključna komponenta za vse varnostne namestitve v podjetjih.

Aventail Smart SSL VPN omogoča organizacijam, da preprosto ponujajo varen oddaljen dostop do naprav, katerih ne posedujejo, jih upravljajo ali na drug način neposredno nadzirajo in hkrati skrbijo za preprosto uporabo in zmanjšujejo stroške lastništva (TCO – Total Cost Of Ownership). Aventail dokazana platforma vodi na trgu v preprosti uporabi, preprostem nadzoru pravil, dosegu aplikacij in nadzoru končne točke. Aventail je edina rešitev varnega oddaljenega dostopa na tržišču, katere posebnost je na SSL-temelječa Layer 3 tunel tehnologija, ki omogoča popoln dostop do vseh mrežnih virov z postopnimi pravili in obojesmernim nadzorom dostopa. Aventail podpira večino platform, vključno z Windows, Linux, Mac in mobilnimi napravami.

Kot primer uspešne implementacije naj navedemo podjetje James Richardson International (JRI), stranko Aventaila, eno največjih živilskih družb Kanade in največje zasebno žitno podjetje. Podjetje je potrebovalo rešitev, ki bi dovoljevala prodajnemu osebju in potujočim zaposlenim dostop do omrežja podjetja kadarkoli in kjerkoli iz upravljanih ali neupravljanih naprav. Aventail rešitev je zadovoljila vse JRI zahteve in poleg tega ponudila še model upravljanja pravil, ki je različnim skupinam uporabnikov omogočil nadzorovan, preprost dostop do omrežja na podlagi uporabniške identifikacije.

“Namesto osredotočanja na vsako posamično zahtevo za povezavo in vzdrževanja spiska dostopnih metod za različne skupine uporabnikov vsi uporabljajo spletni dostop Aventail Workplace. Oddaljeni uporabniki za nas zdaj niso problem in to skoraj brez kakršnegakoli vzrdževanja.” Paul Beaudry, Direktor, tehnične storitve, JRI.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več