Življenjski slog
01.01.2022 10:08
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Amazonova Alexa predlagala smrtonosno igro

Pametni zvočnik Alexa je za družinsko igro predlagala smrtonosno igro, vendar je otrok na srečo ni upošteval.
Nevarni izziv se je na srečo končal brez posledic
Nevarni izziv se je na srečo končal brez posledic

Amazon je takoj izdal posodobitev za Alexo, po tem, ko je v družinski igri predlagala nevaren izziv s kovancem in elektriko. Za igro je namreč predlagala, da se s kovancem dotakne železnega priključka na polnilcu, ki je le deloma vstavljen v vtičnico.

Mati 10-letnice je na Twitterju opisala dogodek: “Zaradi slabega vremena smo se igrali različne igre, kot so uleži se, naredi preval, medtem ko se držiš za stopalo …”

Ko so vprašali Alexo za novo igro, je ta predlagala: “Tukaj je nekaj, kar sem našla na spletu, izziv je preprost: priključite polnilnik za telefon približno do polovice v zidno vtičnico, nato se s kovancem dotaknite izpostavljenega kontakta.”

“Na srečo deklica ni sledila navodilom Alexe. Bila sem poleg in se zadrla “Ne, Alexa, ne!” Moja punčka je vseeno dovolj pametna, da kaj takega ne bi naredila,” je mati še zapisala v svojem tvitu.

Podjetje se je takoj oglasilo in v sporočilu za javnost zapisalo, da je “zaupanje uporabnika v središču vsega kar počnemo. Alexa je narejena tako, da poda natančne, relevantne in uporabne podatke svojim uporabnikom”. Zapisali so še: “Takoj, ko smo izvedeli za to napako, smo ukrepali in jo odpravili.”

Tu ne bo odveč opozorilo, da morate biti pri informacijah, ki jih preberete ali dobite na spletu, vedno previdni in predvsem razmišljati s svojo glavo.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Amazon


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več