Digitalizacija
Poslovne rešitve
29.12.2021 08:02

Deli z drugimi:

Share

Izkoristite najboljše obeh svetov

Dosledna in jasna komunikacija je ključna za obstoj in uspeh podjetja. Samo en zgrešen ali izpuščen klic je lahko razlika med sklenitvijo posla ali selitvijo strank h konkurenci.

Klasični analogni telefonski sistemi so bili vrsto let edina izbira za poslovno komunikacijo. Ob samih začetkih interneta se je pojavila še ena rešitev, storitev VoIP. Rešitev se takrat ni uveljavila, krivdo pa je nosil internet, ki ni imel zadostne pasovne širine.

VoIP je potrpežljivo čakal na svojo priložnost in se še naprej razvijal. Takoj, ko so ponudniki internetnih storitev povečali hitrosti, se je telefonija preko internetnega protokola uveljavila kot najboljša poslovna komunikacijska rešitev. Med najbolj priljubljenimi je Microsoft Teams, ki pa lahko postane še boljši.

Telprom sedaj za obstoječe in nove uporabnike Microsoft Teams ponuja cenejši način komunikacije s 3CX, ki je povsem integriran z vašim obstoječim sistemom in omogoča dodatne telefonske funkcije s preprosto uporabo.

Kako? Poglejmo si od blizu VoIP rešitev 3CX.

Zakaj integrirati Microsoft Teams s telefonijo 3CX?

Microsoft Teams je najbolj razširjena platforma za sodelovanje. Uporabniki dodajo sodelavce ali stranke v posebne kanale oziroma ekipe, ki postanejo osrednje vozlišče za sodelovanje. Teams poleg klepeta ponuja tudi orodja za konferenčne klice in e-pošto. Kar pa mu primanjkuje, so ključne klicne funkcije, kot so čakalne vrste, usmerjanje klicev na podlagi potreb strank in napredna orodja za ustvarjanje poročil.

Na srečo pa uporabnikom Microsoft Teams ni potrebno iskati nove platforme. Omenjene funkcije lahko pridobijo na enostaven način, in sicer z integracijo 3CX telefonije. 3CX deluje na osnovi Session Initiation protokola (SIP), ki ga SBC krmilnik varuje pred nepooblaščenimi dostopi, pomaga premagati pogoste težave s požarnim zidom in zmanjša nepotreben promet.

Pridobili boste napredna orodja za ustvarjanje poročil, kar vključuje podrobno analizo dejavnosti vsakega operaterja (število opravljenih klicev, povprečno trajanje klica …), stanje operaterja (zaseden, prost …), število nesprejetih klicev, podrobnosti klica (ID klicatelja, koliko časa je bil klic na čakanju …) in podobno.

Na veselje vaših strank in partnerjev 3CX telefonija doda napredne funkcije čakalne vrste. Klicatelja lahko preusmerite glede na prednastavljene nastavitve, na primer operaterju z najmanjšim skupnim časom pogovora, agentu z najmanj klici, najboljšim agentom, trem naključnim agentom in podobno. Na voljo je tudi funkcija za usmerjanje klicev glede na potrebe strank. Sistem bo samodejno poskrbel, da bodo stranke preusmerjene k strokovnjakom, ki bodo že ob prvem klicu lahko rešili njihove zahteve.

3CX prav tako podpira velik nabor aplikacijskih programskih vmesnikov (API) in CRM sistemov. Vsak z osnovnim znanjem programiranja pa lahko uporabi priročen čarovnik za ustvarjanje XML modelov CRM sistemov. Ustvarite lahko na primer CRM sistem, ki ob klicu samodejno prepozna klicatelja in ga doda v 3CX imenik.

3CX klient lahko uporabljate na računalniku ali telefonu, klice pa lahko opravite tudi neposredno iz Microsoft Teams. Podprtih je več kot 100 različnih klicnih in drugih IP naprav (Yealink, Snom, Fanvil, Cyberdata, Gigaset in Grandstream). Klice lahko tudi snemate, število uporabnikov pa je neomejeno.

Znižajte stroške komunikacije do 40 %

Za opravljanje klicev lahko uporabite osnovno Teams licenco, ki jo dopolnite s 3CX licenco za izvajanje VoIP klicev. Poleg boljše preglednosti klicev bodo ti tudi cenejši, saj bodo potekali preko lokalnih SIP ponudnikov.

Kdo bo poskrbel za integracijo 3CX telefonije? To nalogo lahko zaupate podjetju Telprom, ki bo z gostovanjem 3CX centrale v lastnem podatkovnem centru znižalo vaše stroške. Imajo dolgoletne izkušnje na področju integracije in vzdrževanja za različne panoge manjših in večjih podjetij. Zanesete se lahko na njihove 3CX certificirane inženirje in podatkovni center z najmodernejšo strojno in programsko opremo.

Več o storitvi 3CX na spletni strani www.telprom.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Telprom.


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več