Telefoni
13.12.2021 14:17
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi z novimi baterijami za telefone presenetil vse

Pametni telefoni so postali podaljšek naše osebnosti in ne samo to, da so nenehno z nami, poleg tega vsebine, ki jih imamo na telefonih, o nas povedo več, kot si morda mislimo. Telefone poganjajo baterije, ki jih moramo polniti, da bi naprave delovale tako, kot morajo. Če smo vseskozi blizu vira električne energije, ni težav. Če pa nimamo ravno vedno dostopa do elektrike, potem je varčevanje z energijo cena, ki jo plačamo, da lahko koristimo “pametne” lastnosti telefonov.

Pri podjetju Xiaomi pa so prepričani, da so našli rešitev za baterije, ki bodo naredile pametne mobilne telefone še uporabnejše. S pomočjo nove tehnologije jim je namreč uspelo izdelati baterijo, ki lahko shrani do 10 odstotkov več električne energije. To v praksi pomeni, da bo baterija enake velikosti dejansko lahko shranila kar 10 odstotkov več dragocene električne energije. Po drugi strani pa bo omogočala tudi izdelavo kompaktnejših baterij za kompaktnejše naprave.

Nove baterije podjetja Xiaomi so tudi bolj obstojne v primerjavi s konkurenco. Te so namreč opremljene z napredno tehnologijo, ki preprečuje, da bi se baterija med polnjenjem poškodovala oziroma obrabila več, kot je potrebno. Trenutno še ni znano, kdaj bo podjetje Xiaomi pričelo uporabljati nove baterije v njegovih izdelkih. Ključ temu številni verjamejo, da bo to kmalu.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Xiaomi

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808