Računalništvo, telefonija
19.04.2017 12:32
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

8 najboljših funkcij telefona

8 najboljših funkcij telefona
8 najboljših funkcij telefona

Mobilne naprave so v zadnjih letih zabeležile velik porast. Napredek je prinesel visokoločljivostne zaslone, hitre procesorje in količine delovnega pomnilnika, ki konkurirajo namiznim računalnikom. Proizvajalci pa hkrati razvijajo tudi programsko opremo. Navajamo 8 trikov, kako bolj učinkovito uporabljati telefon.

Tako kot celoten Android ekosistem, se tudi Huaweijev EMUI vmesnik premika v smeri bolj udobne in hitre uporabniške izkušnje. Pametni telefon Huawei P10 ima nekaj funkcij, s katerimi bodo uporabniki uživali v rabi telefona skozi njegov celoten življenjski cikel.

#1 Manj korakov do želene aplikacije

Zadnja različica uporabniškega vmesnika EMUI, 5.1, je znižala število korakov, ki so potrebni za dostop do določenih funkcij in nastavitev. Tako lahko sedaj do kar 90 % funkcij dostopate v treh ali manj korakih. Raba je tako hitrejša in bolj produktivna.

#2 Hiter čitalec

Huawei v svojih telefonih uporablja najbolj kakovostne čitalce prstnih odtisov. Odtis prepoznajo pod katerimkoli kotom v delčku sekunde. Odklepanje je tako hitrejše in preprostejše, varnost podatkov pa višja. Lahko pa ga uporabite tudi za odgovarjanje na klice in pomikanje po galeriji slik.

#3 Hiter zagon kamere

Tudi pri zajemu slik je hitrost pomembna – pogosto imamo zgolj nekaj sekund, da ujamemo popolno fotografijo. Z dvojnim pritiskom na gumb za uravnavanje glasnosti bo Huaweijev P10 iz zaklenjenega zaslona nemudoma zagnal kamero in zajel fotografijo.

#4 Geste s členki

Huawei P10 vam omogoča, da s členkom na zaslonu s poljubno gesto zaženete poljubno aplikacijo – nastavite, da se vam ob narisani črki G zažene aplikacija za predvajanje glasbe. Prav tako pa lahko s pomočjo členkov zajamete sliko zaslona ali pa vklopite dveh aplikacij na zaslonu hkrati.

#5 Prikladna obvestila

Z dolgim pritiskom na obvestilo lahko sedaj določite, kako naj se takšna obvestila obnašajo v prihodnje – naj se pojavijo, naj zavibrirajo telefon ali pa naj bodo blokirana.

#6 Vhodni klici ne zmotijo dela

Medtem, ko pišete pomembno e-pošto ali sporočilo ne želite, da vas motijo vhodni klici. Huawei P10 sedaj med uporabo telefona prikaže vhodne klice v obliki obvestila na vrhu zaslona in ne zavzame več celotne površine zaslona.

#7 Inteligentna optimizacija

S pomočjo stojnega učenja so pri Huaweiju poskrbeli, da bo delovanje telefona tudi več mesecev po prvem zagonu še vedno gladko in odzivno. Telefon se nauči katere aplikacije uporabljate najbolj pogosto in jim samodejno nameni prednost pri rabi procesorskega časa in delovnega spomina.

#8 SuperCharge

Hitrost polnjenja baterije v modernih telefonih je zelo pomemben faktor. Tehnologija varnega hitrega polnjenja, SuperCharge, omogoča polnjenje baterije do 50 % v 20 minutah z uporabo priloženega polnilca.

Huaweijevi pametni telefoni ponujajo odlično uporabniško izkušnjo tako s pomočjo zmogljive strojne opreme, kot tudi s pomočjo pametnega uporabniškega vmesnika EMUI, ki je optimiziran za produktivnost. Tako telefon s pametnim uporabljanjem virom ter učinkovitim dostopom do funkcij teče hitro in dlje časa. Skupaj s hitrim čitalcem prstnih odtisov ter hitrim polnjenjem baterije, boste s Huaweijevim pametnim telefonom dosegli več v krajšem času.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku