Tipkovnice in miške
19.09.2016 10:17
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

7 prstom prijaznih tipkovnic za tablice in telefone

Jorno Keyboard
Jorno Keyboard

Iščete idealno prenosno tipkovnico, s katero boste na tekočem z vsemi vašimi obveznosti, ne glede na to ali potujete, ste doma ali v službi? Za vas smo s pomočjo portala “Computerworld” pripravili seznam sedmih tipkovnic, med katerimi boste gotovo našli pravo za vas.

1. Jorno Keyboard – Za razliko ostalih zložljivih tipkovnic ima prva na našem seznamu tri dele – oba obstranska dela se zložita preko srednjega dela. To pomeni, da je naprava, ko je ta zložena, zelo majhna in zato potovanju prijazna – meri namreč 0,635 x 25,146 x 8,89 cm in tehta manj kot 200 gramov. Jorno vsebuje 64 tipk, tipka za presledek pa je enojna in ni ločena. Vse tipke s črkami so enake velikosti. Jorno se povezuje preko Bluetooth 3.0 povezave (kompatibilna je z vsemi Bluetooth napravami) in se napaja preko notranje baterije, ki naj bi po podatkih podjetja zdržala vsaj 6 mesecev. Omembe vredna je tudi zaščita oz. ovitek tipkovnice, ki ga lahko uporabimo kot stojalo za telefon ali tablico medtem ko pišemo, igramo igre ali gledamo filme. (Cena: 44,87 eur)

2. Logitech K780 Multi-Device Wireless KeyboardNova Logitechova tipkovnica zelo težko dobi naziv “prenosna”, kljub temu pa je dobra izbira za vašo pisarno, kuhinjski pult ali klubsko mizico. Meri 2,27 x 37,6 x 15,75 cm in tehta 544 gramov. 98 tipk, ki ji vsebuje, poskrbi za udobje vaših prstov, na voljo pa je še numerična tipkovnica in multimedijske tipke. Bluetooth sistem je kompatibilen z Mac-i, OS napravami, Android napravami in iOS sistemom, tipkovnico pa se lahko poveže z tremi ločenimi napravami kar pomeni, da lahko zelo enostavno menjavate med telefonom, tablico ali prenosnikom. (Cena: 71,65 eur)


3. Microsoft Universal Foldable KeyboardKo je zložena meri zgolj 1,27 x 12,45 x 14,73 cm in tehta 170 gramov, ko pa jo odprete, dobite dolgo (29,46 cm) in funkcionalno tipkovnico. Ko jo enkrat povežete z tablico ali telefonom, tipkovnica z 75 tipkami vedno avtomatsko vzpostavi povezavo preko Bluetooth 4.0 sistema, ko je odprta in avtomatsko prekine le-to ob zaprtju. Tipkovnica je kompatibilna z Windows računalniki in telefoni ter Android, iOS in Mac sistemi. Deljeni preslednik in povečane tipke T, G, H in N zahtevajo nekoliko prilagajanja, vendar uporabniki naj ne bi imeli večjih težav. Kakorkoli že, ko je zložena, Microsoftova tipkovnica predstavlja idealnega partnerja za potovanja. (Cena: 44,87 eur)

4. Razer Mechanical Keyboard CaseRazer, ki je sicer nekoliko bolj znan po “gaming” tipkovnicah, z Mechanical Keyboard Case tipkovnico brez težav pretvori IPad Pro v ekvivalent tradicionalnemu prenosniku s tipkovnico. “Zabojček”, ki tehta 771 gramov, vsebuje nizko profilno tipkovnico, ki pa je narejena tako, da posnema občutek navadne visoko profilne namizne tipkovnice. Vseh 80 tipk ima možnost osvetlitve, kar omogoča “nočno” zabavo med igranjem iger. Glede na to, da Razerjev zabojček doda k teži tablice skoraj 800 gramov, ta tapkovnica morda ni najbolj primerna za uporabnike, ki največjo težo dajejo mobilnosti in prenosljivosti. (Cena: 165,77 eur)

5. Targus VersaType with Power BankNe zgolj “dvoživka”, temveč kar “troživka”! Tipkovnica, vzdržljivo ogrodje, ki ščiti vašo tablico in 1.500mAh baterija, ki lahko delno napolni vaš iPad, vse v enem (sicer baterija drži leto dni normalne uporabe). Podobno kot prejšnja na seznamu, tudi VersaType tipkovnica omogoča osvetlitev vseh 79 tipk, kompatibilna pa je z tablico iPad Pro, iPad Air in iPad Air 2. Sicer tehta skoraj dva-krat toliko kot iPad, kar pomeni precej “tovora” za na pot, VersaType učinkovito zaščiti vašo tablico pred poškodbami in v trenutku lahko napolni tablico. (Cena 89,56)


6. Zagg Limitless – Preko Bluetooth povezave se lahko poveže s tremi različnimi napravami, kompatibilna je z večino iPhone in iPad modeli (razen 12,9-inčni iPad Pro), prav tako pa tudi z Windows in Android telefoni in tablicami. Meri 1,27 x 19,81 x 29,97 cm in tehta 539 gramov. Črna in srebran tipkovnica Limitless na voljo ponuja tudi mesto za postavitev telefona in tablice (na sliki), s tremi funkcijskimi gumbi pa lahko v hipu izbirate med napravami. Zagg ponuja dva modela z 78 tipkami: osnovni model za 62,7 eur in model z možnostjo osvetlitve tipkovnice za 71,66 eur. Raven intenzitete svetlobe lahko izbirate med sedmimi različnimi odtenki in tremi ravnmi svetlosti. (71,65 eur)

7. USB Typewriter Bluetooth USB Conversion Kit – Sicer res ni prenosna, vendar če iščete nekaj nevsakdanjega za vašo mizo, Bluetooth USB Typewriter Conversion Kit naprava poskrbi, da boste gotovo deležni občudovanja sodelavcev. Kompatibilna je z Windows računalniki, Mac-i in Linux sistemi, poleg tega pa z Android in iOS napravami. Tisto, kar dela tole napravo še dodatno posebno pa je, da gre dejansko za delujoči pisalni stroj. Odstranite mobiltel ali tablico, pripravite list papirja in tipkate kot v starih dobrih časih, hkrati pa se vse shranjuje na SD kartico. (Cena: 129,9 eur)

Vas zanima več iz te teme?
Logitech tipkovnice tipkovnice za računalnik

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

, , Tel: 080 080 799
Panasonic je ena največjih svetovnih blagovnih znamk na področju potrošniške elektronike. Že več kot stoletje uporabnike razvaja z najnovejšimi televizijskimi sprejemniki, fotoaparati, ... Več
Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več