Računalništvo, telefonija
Telefonija
20.11.2023 15:30

Deli z drugimi:

Share

7 nasvetov, kako kar najbolje izkoristiti kamero z umetno inteligenco na telefonu Galaxy

Podjetje Samsung že od predstavitve prvega telefona Galaxy S serije leta 2010 nadgrajuje kamere na pametnih telefonih in nenehno postavlja nove meje. Predstavili so prvi 200 MP senzor kamere na svetu na pametnem telefonu in prvi nočni način pri šibki svetlobi. Uvedli visokozmogljive nastavitve vesoljskega zooma (Space Zoom) na pametnem telefonu in v kategorijo pametnih telefonov pripeljali tudi revolucionarne funkcije umetne inteligence. S pametno in intuitivno tehnologijo Galaxy lahko uporabniki sedaj brez truda posnamejo izjemne fotografije in jih tudi obdelajo na ravni profesionalne kakovosti.

Ne glede na to, ali ste izkušen fotograf, ki ima raje pametni telefon s profesionalnim funkcijami, ali navdušenec, ki mu je preprosto všeč, da ima na voljo več priročnih načinov za snemanje odličnih fotografij in videoposnetkov, lahko s posodobitvijo uporabniškega vmesnika One UI 6 svojo dejavnost s kamero Galaxy[1] dvignete na višjo raven.

Pametne funkcionalnosti poenostavljajo vsakdan

Uporabniški vmesnik One UI 6 prinaša nadgradnje tehnologije umetne inteligence v kamero Galaxy, ki zmanjšujejo število korakov, potrebnih za izvajanje najpogosteje uporabljenih operacij, hkrati pa zagotavljajo, da je vsak posnetek, ki ga posnamete, dober.

1. Aplikacija Samsung Galaxy Enhance-X[2]: Z enim samim dotikom izvedite optimalne prilagoditve fotografij in videoposnetkov:

  • S funkcijo vodnik po nebu (Sky Guide) lahko preizkusite svoje astronomsko znanje – fotografirajte zvezdnato nočno nebo, funkcija pa bo s pomočjo umetne inteligence analizirala sliko in vam pokazala, katera ozvezdja, zvezde in galaksije ste posneli.
  • Funkcija čiste leče (Clean Lens) poskrbi, da je posnetek videti natanko tako, kot ste si zamislili, saj odstrani zamegljenost zaradi prstnih odtisov na objektivu kamere.
  • Funkcija počasnega gibanja (Slow Motion) omogoča ustvarjanje počasnih običajnih videoposnetkov z ustvarjanjem dodatnih kadrov.
  • Z dolgo osvetlitvijo (Long Exposure) lahko kratke videoposnetke (60 sekund ali manj) dvignete na višjo raven, tako da analizirate prizore in uporabo učinka dolge osvetlitve. Tako lahko posnamete na primer živahni cestni promet in ga spremenite v čudovite svetlobne sledi.

En posnetek (Single Take), priljubljena funkcija v kamerah Galaxy, je zdaj na voljo tudi v programu Enhance-X. Pri videoposnetkih uporablja analizo umetne inteligence in izbere najboljše fotografije ter posnetke za vsebine, ki jih je mogoče takoj deliti. V aplikaciji Enhance-X lahko to funkcijo uporabite za že posnete slike in videoposnetke gibanja, tako da lahko trenutek kar najbolje izkoristite tudi po tem, ko je že minil.

2. Obrezovanje fotografij z UI (AI Image Clipping): Ko iz slike izrežete predmet, ga lahko takoj shranite kot nalepko, ki jo nato po želji dodate drugim fotografijam in videoposnetkom. Ko tapnete in pridržite predmet, se prikaže meni, v katerem lahko izrez kopirate ali delite z drugimi ali ga shranite kot nalepko ali sliko. Če ga shranite kot nalepko, ga lahko preprosto izvlečete in dodate drugi vsebini, kadar koli ste v programu Urejevalnik v telefonu ali v aplikacijah družbenih medijev.

3. Skeniranje dokumentov (Document Scan): Zajemanje in shranjevanje dokumentov je lažje kot kdaj koli prej z novo možnostjo skeniranja vsebine, tudi če je nastavitev optimizator prizorišča (Scene Optimizer) izklopljena. Zdaj bo tehnologija umetne inteligence telefona zaznala, ko boste fotografirali dokument, in samodejno odprla zaslon za samodejno urejanje skeniranja, kjer ga boste lahko zavrteli, poravnali in shranili brez dodatnih korakov. Funkcija lahko celo samodejno prepozna prste v kadru in jih odstrani. Za dodatno stopnjo profesionalnosti pa lahko s funkcijo Enhance-X odstranite sponke, tako da je na sliki prikazan le predvideni optično prebrani dokument.

Z novimi nastavitvami lahko prilagodite način fotografiranja

Z uporabniškim vmesnikom One UI 6 lahko uporabljate številne možnosti, s katerimi lahko prilagodite nastavitve fotoaparata svojim željam in si zagotovite največje udobje.

4. Hitra nastavitev visoke ločljivosti (High Resolution Quick Setting): Ko fotografirate v načinu fotografija (Photo) ali profesionalnem načinu (Pro Mode), je zdaj v meniju Hitre nastavitve (Quick Settings) na vrhu zaslona gumb Ločljivost (Resolution). Z enim dotikom lahko fotoaparat takoj preklopite na fotografiranje v visoki ločljivosti in posnamete fotografije z ločljivostjo 200 MP[1].

5. Prilagojeni pripomočki kamere: Ko se nenadoma pojavi popoln trenutek, vam z uporabniškim vmesnikom One UI 6 ni treba izgubljati dragocenih trenutkov z brskanjem po kameri in izbiranjem ustreznih nastavitev za dani prizor. Sedaj lahko svoje načine fotografiranja shranite kot pripomočke kamere na domačem zaslonu, tako da lahko hitro tapnete gumb, ko želite posneti osupljiv portret ali jasen nočni selfie.

Preprosto izdelane čudovite fotografije

Uporabniški vmesnik One UI 6 je opremljen z izboljšanimi funkcijami, s katerimi je fotografiranje, pregledovanje in urejanje fotografij ter hitro urejanje vseh vrst lažje kot kdaj koli prej.

6. Intuitivna postavitev urejevalnika fotografij: Uporabniški vmesnik One UI 6 prinaša nov in izboljšan meni Orodja v kamero Galaxy, tako da zlahka najdete in izberete funkcije za urejanje, ki jih najpogosteje uporabljate. Poleg tega lahko zdaj na enem priročnem zaslonu popravite navpično in vodoravno poravnavo fotografije, saj sta funkciji ravnanje (Straighten) in perspektiva (Perspective) vključeni v meni za urejanje.

7. Nova gumba za razveljavitev in ponovitev: Z novo dodanima gumboma razveljavitev (Undo) in ponovitev (Redo) lahko brez težav preklapljate med prilagoditvami velikosti, kotov, filtrov in tonov fotografij brez skrbi, da bi naredili trajne spremembe, ki vam niso všeč.

One UI 6 bo na voljo v prihodnjih dneh.[1] Spremljajte novice o One UI 6 in o tem, kako lahko poskrbite, da bo vaša mobilna izkušnja takšna, kot mora biti – edinstveno vaša.


[1] Čas dostopnosti se razlikuje glede na regijo.

[1] Na voljo izključno na telefonu Galaxy S23 Ultra.

[1] Razpoložljivost funkcij se lahko razlikuje glede na model naprave.

[2] Na voljo na napravah Galaxy S23 serije, S22 serije, S21 serije, Z Fold5, Z Flip5, Z Fold4, Z Flip4, Z Fold3, Z Flip3, A54, A53, A34, A33, M54, M53, M34, M33, ki uporabljajo One UI 6.0 ali novejši.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več