Telefoni
02.11.2016 09:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

7 najboljših telefonov, ki prihajajo v letu 2017

..Leto 2017 bo polno novih pametnih telefonov! Preverili smo, katere Samsung, Apple, Windows, LG, HTC, Sony naprave bi lahko bile uvrščene v sam vrh mobilne telefonije v letu 2017..
Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

1. Apple iPhone 8 in Apple iPhone 8 Plus – 10. obletnico iPhona bo Apple po vsej verjetnosti želel proslaviti z nečim velikim, kar bi bilo po letošnji manj udarni posodobitvi dokaj pričakovano. Kombinacija dizajna in spremenjene strojne opreme bi morala postaviti iPhone 8 na 1. stopničko iPhonov doslej. John Ive, britanski oblikovalec, bi tako lahko z novo Applovo napravo končno dobil, kar že dolgo napoveduje: stekleni iPhone z “edge-to-edge” OLED ekranom. Po pričevanjih Applovega dobavitelja naj bi bil leta 2017 vsaj eden od iPhonov opremljen s steklenim ohišjem, “TouchID” skener bo skrit znotraj steklenega ohišja in fizični gumb “Domov” bo postal zgodovina. Ostale govorice nakazujejo, da bo iPhone 8 prvi iz družine, ki bo lahko polnjen brezžično, opremljen pa naj bi bil tudi z biometričnimi orodji – prepoznavanje obraza in skeniranje očesne šarenice.

2. Microsoft Surface Phone – Govorice o Surface Phone napravi so nekatere strokovnjake pripeljale do mišljenja, da gre zgolj za mit, vendar je portal Wired pred kratkim objavil, da Microsoft resnično dela na prototipu novega telefona. Surface Phone naj bi bil opremljen s 13,97-centimetrskim Quad-HD AMOLED ekranom, 4 GB RAM-a, 64 in 128 GB pomnilniškega prostora (z možnostjo razširitve z microSD kartico), 64-bitnim Intelovim procesorjem in zadnjo kamero z 21 MP ter prednjo kamero z 8 MP. Surface Phone naj bi obenem dobil tudi USB-C vhod in digitalno pisalo Surface Pen.

3. One Plus 4 – Govorice, ki krožijo po svetu mobilne telefonije, pravijo, da je nadgradnja telefona One Plus 3 neizogibna. One Plus 4 je torej zelo verjeten scenarij, ki se bo zgodil prihodnje leto, vendar za razliko od naprave One Plus 3, ki je izšla letos, naj bi naslednik v letu 2017 izšel nekoliko prej, in sicer aprila ali maja. Možna posodobitev bi lahko bila preskok na procesor Snapdragon 830, prav tako pa One Plus cilja na 13,97-centimetrski “Full HD” ekran. One Plus 4 naj bi premogel 8GB RAM-a, 21 MP (ali celo 23MP) kamero in 3.500-4.000 mAh baterijo. Ena stvar, ki je gotova, je, da bo novi One Plus delal preko Oxygen OS sistema, ki bo temeljil na Android 7.0 Nougat sistemu.

4. Samsung Galaxy Note 8 – Neuspeh modela Note 7 je negativno vplival na ugled Samsunga. Nekateri strokovnjaki špekulirajo, da naj bi Samsung v želji po čim prejšnji vrnitvi na stara pota najavil Galaxy Note 8 februarja 2017, skupaj z Galaxy S8. Če pomislimo, da Galaxy Note 8 že obstaja (tablica iz leta 2013) in da se specifikacije Note modela vedno bolj približujejo Galaxy S seriji telefonov, mislimo, da bi Samsung lahko presenetil z nečim posebnim, saj bo le tako lahko znova prepričal kupce. Ali naj nadaljuje z “big screen” telefoni? Pričakujemo lahko 14,48-centimetrski Quad-HD ali SuperAMOLED ekran, zmogljivi procesor in RAM kombinacijo, ki je sposobna najboljše VR izkušnje, dvojno kamero, vodoodpornost in še mnogo več.

5. Samsung Galaxy S8 in Galaxy S8 Plus – Samsung tradicionalno predstavlja svoje modele S serije dan pred gala dogodkom Mobile World Congress. Naslednje leto bo kongres potekal od 27. februarja do 2. marca, kar pomeni, da lahko novi Galaxy S8 pričakujemo 26. februarja. Galaxy S8 naj bi prišel v dveh različicah, velikost zaslona pa naj bi bila edina ločnica med njima. Ko bo S8 na voljo, lahko pričakujete najhitrejši telefon, ki ga denar lahko kupi, z vrhunskim procesorjem in 6 GB RAM-a. Zelo verjetno bo S8 opremljen z 12,95-centimetrskim visokoresolucijskim ekranom – Samsung bi znal celo zamenjati Quad-HD ekrane za Ultra-HD. Ta poteza se zdi logična, saj bo telefon opremljen ssistemom Android Nougat, ki polaga velike upe na VR, za kar pa je potrebno biti dobro pripravljen. Galaxy S8 bo še eden popravnih izpitov, ki Samsungu lahko povrnejo ugled.

6. HTC 11 – HTC je v zadnjih letih predstavljal svoje novosti na dogodku Mobile World Congress, vendar je izpustil zadnji kongres leta 2016 in namesto tega organiziral lastni dogodek, kjer je predstavil HTC 10. Njegovega naslednjika pričakujemo nekje okrog aprila 2017, opremljen pa bo shitrejšim procesorjem, več RAM-a in vzdržljivejšo baterijo (upamo).

7. Sony Xperia Z6 – Sony na lanskoletnem MWC-ju 2016 ni želel naznaniti novega Sony Xperia Z6 in je zato raje razkril novo Xperia X družino, ki jo sestavljata Sony Xperia X in Sony Xperia XA. To pa še zdaleč ne pomeni, da je Sony Xperia Z6 mrtev – v podjetju pravijo: “Nikoli ne reci nikoli!” Kljub temu da pri Sonyju niso želeli natančno opredeliti prihodnosti novih modelov, možnost, da na neki točki v prihodnosti Sony Xperia Z6 pride na police prodajaln, ni povsem izključena.


Prijavi napako v članku