Triki in nasveti
26.12.2010 10:38

Deli z drugimi:

Share

5 načinov kako na Twitterju napisati daljše sporočilo

logistika trendi-slo
logistika trendi-slo

Ali ste kdaj začutili potrebo po tem, da bi na socialni mreži Twitter napisali več, oziroma poskušali nekomu nekaj razložiti brez omejitev? Tako je, pokazali vam bomo kako na Twitterju napisati sporočilo daljše od dovoljenih 140 znakov in kako jo uspešno objaviti na svoj Twitter profil. Za to obstaja več aplikacij, od katerih smo izbrali 5 najbolj zanimivih. Vsa ta orodja so brezplačna in zagotavljajo enostavno uporabo v kombinaciji s socialnimi mrežami. No pa poglejmo kaj vam ponujamo:

1. Twitlonger
Twitlonger je spletna stran, kjer lahko napišete besedilo daljše od 140 znakov in ga pošljete na Twitter. Prijava je povsem enostavna, saj lahko uporabite kar vaš Twitter račun. Ko se prijavite, v prazno polje zgolj vnesite želeno besedio in kliknite “Post”. V vašem Twiiter profilu se bo nato objavila kratka povezava, ki bo vodila na stran Twitlonger in vaše vneseno besedilo.

Twitlonger je zelo preprost in koristen za uporabo. Spletna stran pri tem opozarja, da nastavitve zasebnosti na Twitlongeru ne veljajo, zato ni priporočljivo uporabljati storitve za pošiljanje neposrednih sporočil drugim uporabnikom. Obstaja tudi več povezanih Twitter spletnih in mobilnih aplikacij, ki neposredno podpirajo Twitlonger in sicer: TweetList, Twizzle (iPhone / iPod Touch), Twitepad (iPad) in Touiteur (Android).

2. JumboTweet
JumboTweet je spletni odjemalec za koriščenje daljših Twitter sporočil. Tako kot v Twitlongerju, lahko tudi tukaj uporabljamo obstoječi Twitter račun in pišemo kolikor nam je volja. Je povsem enostaven, polet tega pa omogoča tudi vidnost sporočil znotraj JumboTweet toka (angl. feeda) sporočil.

3. EzTweets
EzTweets je spletna aplikacija, ki omogoča objavo daljših sporočil, tako da jih razdeli na več sporočil s po 140 znakov in jih zaporedoma objavi na vaš Twitter profil. To morda ni najboljši način, a če se želimo držati Twitter domene, bo zagotovo najboljši. EzTweets omogoča tudi izmenjavo sporočil preko vašega Facebook profila.

4. TinyPaste
Tinypaste je zelo zanimiva Twitter aplikacija, ki ima sposobnost urejanje besedila, vstavljanje slik in video vsebin. Za uporabo aplikacije se vam ni potrebno registrirati, vendarle pa stran ponuja to možnost. Urejanje teksta je mogoče s pomočjo kode, ki se ureja preko ikon nad poljem za vnos besedila, omogočen pa je tudi predogled izgleda. Zelo zanimiva možnost, ki jo nudi aplikacija Tinypaste je zaščita sporočil z geslom. Gre preprosto za to, da kdorkoli, ki je brez gesla, nebo moral brati našega sporočila. Še ena zanimiva možnost, ki jo nudi TinyPaset, je samodejno uničenje sporočila po določenem času.

5. XLTweet
XLTweet je podoben kot Tinypaste, vendar z nekoliko manj opcijami. Omogoča namreč pisanje dolgih sporočil HTML obliki. Ko napišemo sporočilo, le še kliknemo na gumb na „Tweet this“. XLTweet bo nato na Twitter objavil prvih 120 znakov našega sporočila in kratek link, ki bo vodil do celotne vsebina na XLTweetu.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Ponujajo licenčno programsko opremo več kot 3000 različnih proizvajalcev, kot tudi svetovanje in profesionalne storitve. Skupina COMPAREX, katerega del je tudi COMPAREX d.o.o. ima ... Več
Zlati partner

RMC Pro d.o.o.

Brilejeva 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 36 33, 031 475 850
Podjetje RMC Pro vam bo pomagalo pri postavljanju in uresničevanju strateških ciljev. Kolikokrat ste se kot odgovorni, kot lastnik podjetja, kot direktor, kot vodja projekta spraševali, ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več