Aplikacije in dodatni programi
01.02.2023 07:13

Deli z drugimi:

Share

5 Android aplikacij, ki jih ta teden ne smete zamuditi (67. del)

Odločili smo se, da vam bomo vsak teden predstavili 5 novih mobilnih aplikacij in iger, s katerimi bomo skrbeli, da boste karseda na tekočem na področju razvoja Android programske opreme. Tokrat smo izbrali tri igre in dve aplikaciji.

Flash Party

Cena: brezplačno

Flash Party je bojna igra, ki je zelo podobna igri Super Smash Bros. Igralci se spopadajo z nasprotniki v ploščadni areni, kjer se borijo dokler nasprotniki ne padejo. V igri je več kot 20 junakov. Na voljo so štirje razredi junakov, vsak razred pa je specializiran za drugačen slog igranja. Flash Party vključuje tudi brezplačne igralne načine 1v1, 2v2 in 4 igralce za vse, nogometni način in nekatere omejene dogodke. Igra je presenetljivo zabavna in vključuje podporo za krmilnik. Zdi se, da je prišlo do hrošča, zaradi katerega “on-screen” nadzor ni pravilno shranjen, zato upajmo, da bo razvijalec to kmalu odpravil.

Prenos iz Google Play trgovine!

Heark

Cena: brezplačen preizkus / $10.99 na mesec / $109.99 na leto

Heark je aplikacija za snemanje in prepisovanje zvoka. Snema lahko karkoli, vendar jo je razvijalec zasnoval za stvari, kot so predavanja. Posname zvok, ga prepiše in omogoči iskanje po besedilu. Če želite poiskati nekaj, kar je nekdo rekel, lahko posnamete celoten pogovor in poiščete želeni del. Aplikacija ni preveč zahtevna, uporabniški vmesnik pa je funkcionalen. V testnih napravah portala Android Authority je delovala brez težav. Aplikacija vključuje tudi 7-dnevni brezplačni preizkus, nato pa se morate zanjo naročiti, če jo želite uporabljati še naprej.

Prenos iz Google Play trgovine!

Devolver Tumble Time

Cena: brezplačno

Devolver Tumble Time je “match-three” igra z vključeno mehaniko padanja, ki temelji na fiziki. Glave se vrtijo po bobnu, dokler ne dobite nekaj vžigalic. Zadetki izginejo iz posode, vi pa nadaljujete dokler ne zaključite stopnje. Igra vključuje dodatke in sposobnosti junakov, ki vam pomagajo hitreje očistiti boben. Devolver Tumble ni zapletena igra, kar pomeni, da enkrat ko jo spoznate, jo lahko igrate v nedogled. Edini očitek, ki ga imamo je, da igra vsekakor potrebuje še nekaj razvoja. Zdi se, kot da gre za igro beta, zlasti na napravah nižjega razreda. Ko bo vse očiščeno, bo to zabavno preživljanje časa.

Prenos iz Google Play trgovine!

AI Assistant Widget

Cena: brezplačno / $4.99 na mesec / $9.99 na leto / in-app nakupi

AI Assistant Widget je klepetalni robot, ki uporablja ChatGPT, in sicer GPT-3. Aplikacija definitivno ni zapletena za uporabo. Na zaslonu se prikaže majhna izstopajoča podoba obraza. Kliknete nanj, pošljete poizvedbo in bot OpenAI vam odgovori. Med testiranjem portala Android Authority je AI Assistant Widget deloval dobro. Vprašali so ga nekaj matematičnih nalog in recept, pri čemer je bot na vsa vprašanja odgovoril pravilno. Če ga zaprosite za kaj daljšega, bo nekaj časa potreboval, da poda odgovor. To je vsekakor zanimiva aplikacija, saj se pojavlja veliko aplikacij OpenAI, od katerih številne ne delujejo ali pa so prevare. Zdi se, da ta vsaj večino časa deluje. Bot odgovarja v naravnem jeziku, njegove odgovore pa lahko po potrebi kopirate in prilepite.

Ne glede na vse je šel razvijalec po našem mnenju nekoliko predaleč. Uvedli so tedensko naročnino, ki je nihče ne bi smel kupiti, poleg tega pa uporabljajo besedno zvezo GPT-4, čeprav aplikacija uporablja GPT-3. Zdi, da ni veliko nastavitev, kar pa jih je, so teme “osebnosti”, ki jih je treba dodatno odkleniti prek naročnine ali kot samostojne nakupe v aplikaciji. Če je v poizvedbi povezava, bi bilo dobro, da kliknete povezavo, namesto da jo kopirate in lepite. Takšne malenkosti je treba izboljšati. AI Assistant Widget deluje, kar je obetavno, saj večina tovrstnih aplikacij ne deluje. Vseeno pa ga morajo razvijalci nekoliko “očistiti”.

Prenos iz Google Play trgovine!

NBA All-World

Cena: brezplačno

V zadnjem času nismo veliko slišali o podjetju Niantic, zato je vsekakor lepo videti, da razvijalec igre Pokemon Go izdaja novo igro. V njej se vse vrti okrog košarke. Igra uporablja znano igralno dinamiko v slogu igre Pokemon Go, vendar s košarkarskim preobratom. Igralci se sprehajajo po svojih soseskah in v igri iščejo igralce lige NBA ter jih izzivajo. Mehanika je dokaj spodobna in vsebuje majhne mini igre, ki igralce ohranjajo pri delu. Upravljanje predmetov bi lahko bilo boljše, saj pogosto izgubite predmete, če jih omejite. Ne glede na vse je NBA All-World na splošno presenetljivo dobra igra in čeprav menimo, da ne bo dosegla ravni navdušenja Pokemon Go, je to še ena dobra GPS opcija na trgu, kjer takšnih ni veliko.

Prenos iz Google Play trgovine!


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Android aplikacije


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več