Igre
13.01.2007 11:48

Deli z drugimi:

Share

20 najuspešnejših igričarskih franšiz

Britanski časnik The Independent je objavil 20 najuspešnejših igričarskih franšiz. Na prvem mestu je Mario, uradna Nintendova maskota, ki je dosegla 193 milijonov prodanih izvodov. Vodovodarju sledijo Pokemoni, priljubljena japonska serija, s 155 milijoni prodanih iger. Na tretjem mestu je še ena japonska franšiza, Square-Enix-ova epska RPG serija Final Fantasy, z 68 milijoni prodanih iger.
Celih enajst najuspešnejših franšiz izvira iz Japonske, vključno z najboljšimi tremi, med njimi pa so tudi na primer Donkey Kong (48 milijonov), Legend of Zelda (47 milijonov), Sonic the Hedgehog (44 milijonov) in Resident Evil (31 milijonov).
Šest jih prihaja iz Združenih Držav Amerike, med njimi so Madden NFL na četrtem mestu z 56 milijoni prodanih iger, Sims 54 milijonov, realnočasovke Command & Conquer 25 milijonov in serija krvavih pretepačin Mortal Kombat z 20 milijoni.
Dve seriji prihajata iz Velike Britanije: Rockstarov Grand Theft Auto na šestem mestu z 50 milijoni prodanih izvodov in Eidosov Tomb Raider na šestnajstem z 30 milijoni.
Enega predstavnika ima še Južna Koreja, namreč MMORPG Lineage na enajstem mestu z 43 milijoni.


Mario prepričljivo vodi.

Prijavi napako v članku