Računalništvo, telefonija
15.09.2016 06:48
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

18-letnica toži starše, ker ti ne izbrišejo njenih fotografij s Facebooka!

Starši žal še vedno brez zadržkov in razmišljanja objavljajo fotografije njihovih otrok na družabnih omrežjih.
Starši žal še vedno brez zadržkov in razmišljanja objavljajo fotografije njihovih otrok na družabnih omrežjih.

Družbena omrežja so za mnoge postala nekakšen nadomestek resničnega življenja, kar še posebno drži za najbolj priljubljeno družabno omrežje na svetu Facebook. Na družbenih omrežjih seveda najdemo tudi številne posameznike, ki poskušajo doseči svojih pet minut slave z brezglavim odjavljanjem fotografij in videoposnetkov. Tu večinoma gre za starše, ki slike svojih otrok objavljajo na Facebooku brez vsakršnih zadržkov, zato zlahka naletimo tudi na take, ki so povsem neprimerne.

Da starši brez razmišljanja objavljajo neprimerne radiografije svojih otrok, je na lastni koži občutila tudi 18-letna Avstrijka. Njeni starši namreč na Facebooku že od leta 2009 objavljajo njene fotografije brez njenega dovoljenja, pri čemer gre za fotografije, ki jo bolj kot ne spravljajo v zadrego. Med njimi najdemo tudi takšne, na katerih je delno razgaljena ali celo v celoti gola. Čeprav so te fotografije nastale v zgodnjih otroških letih, 18-letnica je nad njimi zgrožena in zahteva njihov takojšnji umik.

Ker starši 18-letnice niso pripravljeni umakniti fotografije, se je 18-letnica odločila za tožbo. V njej poleg umika fotografij zahteva še primerno denarno odškodnino. Sojenje se bo začelo novembra, sodba pa bi lahko postala reprezentativna v Avstriji, saj to področje še ni zakonsko urejeno.


Prijavi napako v članku