Računalništvo, telefonija
14.11.2007 09:03

Deli z drugimi:

Share

15 let Kyocerine tehnologije ECOSYS

Podjetje Xenon forte je zaključilo slovensko akcijo iskanja najstarejše delujoče naprave ECOSYS podjetja Kyocera. Letos namreč mineva 15 let od predstavitve prve naprave ECOSYS, ki jo zaradi dolgotrajnih komponent odlikujeta izredna trajnost in zanesljivost. Prva predstavljena Kyocerina naprava ECOSYS je bil tiskalnik FS-1500, v tokratni slovenski akciji pa je najstarejšo delujočo napravo ECOSYS prijavilo podjetje Biro Stik d.o.o., ki je lastnik modela FS-1550, naslednika prvega tiskalnika ECOSYS. Akcija iskanja najstarejše delujoče naprave se sedaj nadaljuje še v celotni regiji EMEA.

Kyocerina tehnologija ECOSYS – okrajšava za gospodarnost (ECOnomy), ekologijo (ECOlogy) in sistem (SYStem) – temelji na uporabi dolgotrajnih komponent in le enega potrošnega dela, tonerja. Naprave ne uporabljajo kaset, kar občutno zmanjša količino odpadkov in zniža stroške tiska na stran.

Dolgotrajne komponente temeljijo na izkušnjah, ki jih je Kyocera pridobila na področju keramične industrije. Tiskalniški boben je izdelan iz amorfnega silicija, ki po trdoti zaostaja samo za diamantom. V toner so dodatno vdelani izredno majhni delci keramike, ki stalno polirajo toner in ohranjajo njegovo zmožnost delovanja. Zato dosega življenjska doba tiskalniškega bobna do 500.000 strani ali več kot tri leta, kar je nekajkrat več kot konkurenčni izdelki.

Kyocerine naprave ECOSYS odlikujejo tudi najnižji skupni stroški lastništva. V te stroške so vključeni tako neposredni izdatki, kot so nakupna cena in stroški uporabe na stran, kot tudi posredni, kot so stroški za vzdrževanje, zamenjavo potrošnih delov, upravljanje naprave in stroški za energijo.

Več Kyocerinih izdelkov je zaradi ekološke prijaznosti prejelo svetovno priznano nemško okoljevarstveno nagrado Blue Angel. Model FS-1700 je leta 1997 kot prvi tiskalnik na svetu prejel omenjeno nagrado.

Akcija Marathon Machine Competition
Kyocera vabi lastnike naprav blagovnih znamk Kyocera, Mita ali Kyocera Mita – tiskalnikov ali fotokopirnih strojev – iz regije EMEA k sodelovanju pri iskanju najstarejše delujoče naprave v regiji. Lastnik najstarejše naprave bo dobil nov barvni tiskalnik FS-C5030N ali barvno večnamensko napravo KM-C2525E. Več informacij o akciji je na voljo na tej povezavi.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več
Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več