Računalništvo, telefonija
02.11.2015 09:37

Deli z drugimi:

Share

11. november dan resnice za Apple iPad Pro

Podjetje Apple polaga velike upe na gigantsko tablico iPad Pro!
Podjetje Apple polaga velike upe na gigantsko tablico iPad Pro!

Podjetje Apple ima resne težave s prodajo tabličnih računalnikov iPad, saj njihova prodaja vse od začetka lanskega leta vztrajno upada in tretje četrtletje letošnjega leta ni bilo izjema. Pri Applu so od julija do septembra letos uspeli prodati zgolj slabih deset milijonov iPadov oziroma 20 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Zaradi tega podjetje Apple vse upe polaga na gigantsko in inovativno tablico iPad Pro, ki bo prvič naprodaj 11. novembra.

Tablični računalnik iPad Pro namesto standardnih 9,7-palcev (24,6-centimetrvo) uporabniku sedaj ponuja kar 12,9-palčni (32,8-centimetrski) zaslon z več kot 5 milijoni točk. Po besedah Appla gre za edinstveno napravo, ki ima največ pikslov med vsemi danes obstoječimi napravami z operacijskim sistemom iOS. Med večjimi novostmi pa seveda izstopa tudi digitalno pisalo Apple Pencil oziroma digitalno pisalo, s katerim lahko uporabniki rišejo in ustvarjajo v aplikacijah kot je Paper ali pa Adobe Comp, ki služi kot orodje za oblikovanje spletnih strani in mobilnih aplikacij.

Maloprodajna cena za Applov tablični računalnik iPad Pro bo seveda zasoljena. Za iPad Pro z brezžično povezavo Wi-Fi in 32 gigabajti pomnilnika bo v Združenih državah Amerike potrebno odšteti preračunanih 725 evrov, za iPad Pro z brezžično povezavo Wi-Fi in 128 gigabajti pomnilnika bo potrebno odšteti preračunanih 860 evrov, medtem ko bo najdražji iPad Pro z brezžično povezavo Wi-Fi, mobilno povezavo 4G/LTE in 128 gigabajti pomnilnika vrednoten na preračunanih 980 evrov. Za digitalno pero Apple Pencil bo podjetje iz Cupertina onkraj luže zahtevalo še preračunanih 89 evrov, pametna tipkovnica Smart Keyboard pa bo vrednotena na preračunanih 155 evrov.


Prijavi napako v članku